Annonce
Sønderborg

Hvert et skridt tæller: Børn og unge går fem gange rundt om jorden

Eleverne dyster ikke individuelt, fordi gåkonkurrencen også handler om at styrke fællesskabet efter flere måneder med hjemmeundervisning alene foran computerskærmen. Derfor er præmierne også penge til klassekassen, som må bruges på lige det, den enkelte klasse ønsker. Arkivfoto: Timo Battefeld
Skoleeleverne i Sønderborg kommune tæller skridt, da de dyster om, hvilken klasse der kan gå længst på syv uger.

Sønderborg: 213.209,2. Så mange kilometer har børn og unge i Sønderborg kommune gået siden den 3. marts, hvilket svarer til, at de har vandret lidt mere end fem gange rundt om jorden.

Børnene samt de unge har snøret skoene for at optjene skridt i konkurrencen "Gå sommeren i møde - hvert et skridt tæller".

Og den sidste sætning har de taget meget seriøst, fortæller lederen af Sønderborg Ungdomsskole Ole Nordentoft Rasmussen, der har fået flere beretninger fra lærere ude på skolerne om elevernes engagement.

Annonce

- En lærer mødte nogle elever en morgen, som kom trækkende med deres cykler. Det gjorde de for at få flere skridt på kontoen i konkurrencen, siger han.

Det er alle skoler i Sønderborg kommune, som kan deltage. Her dyster de mod hinanden om at vinde penge til klassekassen. Hver torsdag findes seks vindere, der hver især modtager 500 kroner.

Enkelte klasser eller årgange kan også konkurrere. For som Ole Nordentoft Rasmussen udtrykker det, så kan stort set alle være med, når det handler om at gå.

- Fordi vi tæller skridt og ikke kilometer, er det muligt for 1. klasse at udfordre 9. klasse. Det er helt fantastisk at se, hvordan eleverne er gået amok med at gå, siger han og fremhæver, at nogle af de elever, der har haft lidt vanskeligt ved at få bevæget sig grundet nedlukning af både skoler og sportsfællesskaber har taget allerflest skridt.

Ifølge ham har flere af de elever gået i gennemsnit 10 kilometer hver dag den seneste halvanden måned.

Forbrændt 3000 kilo sukker

Selv efter at det er blevet muligt at dyrke udendørsidræt igen, er der ikke sket et fald i antallet af gået skridt per uge.


Fodbold giver også skridt, hvis man har et ur, som kan tælle dem. Selv det at gå ud med skraldespanden, rydde af bordet eller hjælpe med sine forældre med rengøringen gør en forskel

Ole Nordentoft Rasmussen, ungdomsskoleleder


Det er ingen overraskelse for Ole Nordentoft Rasmussen, der minder om sloganet.

- Fodbold giver også skridt, hvis man har et ur, som kan tælle dem. Selv det at gå ud med skraldespanden, rydde af bordet eller hjælpe med sine forældre med rengøringen gør en forskel, siger han efterfulgt af en let latter.

Foruden at have gået de mange skridt, som er sundt, har eleverne i de omkring 100 skoleklasser, der er med i udfordringen, også forbrændt 3100 kilo ren sukker ved at trave de mange kilometer.

- Der er tale om sukker målt i ren energi. Det er lidt tankevækkende, hvor meget der egentlig skal til at forbrænde sukker. Om det får flere af især de unge til at overveje at skrotte nogle af deres sodavand og energidrikke, ved jeg ikke, men selv er jeg da kommet til at tænke over, hvor vanskeligt det er at forbrænde sukker, lyder det fra ungdomsskolelederen.

Konkurrencen fortsætter april ud og er lavet i samarbejde med House og Health samt DGI, hvor en af initiativtagerne til at få sat den i gang var Claus Klaris, der også sidder i byrådet for Venstre i Sønderborg Kommune. Skolefritidskoordinatorerne er tovholdere på det og sørger for at afholde 'turbotorsdag', som er den ugentlige præmiedag.

Top ti skoler

Broager Skole 29.074,5 km
Dybbøl-Skolen
 28.839,7 km
Ulkebøl Skole 28.310,8 km
Gråsten Skole 20.122,8 km
Nybøl Børneunivers 13.568,0 km
Ahlmann-Skolen 11.848,8 km
Deutsche Schule Sonderburg 11.240,3 km
Tandslet Friskole 10.076,0 km
Sønderskov-Skolen   9.251,3 km
Sønderborg International School   8.693,7 km
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderborg For abonnenter

Jana følte sig fremmed i sit fødeland og forlod det: - Jeg blev tvunget til at kaste mig ud på dybt vand, hvor jeg ikke kunne bunde

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce