Annonce
Esbjerg

Hvid røg fra Socialdemokratiet: Ny gruppeformand valgt i Esbjerg

Byrådsmedlem Jørgen Ahlquist (S) er ny gruppeformand for Socialdemokratiet i Esbjerg Byråd. Han ses stående i billedet omgivet af gruppefæller i byrådssalen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den socialdemokratiske byrådsgruppe valgte på et gruppemøde søndag 55-årige Jørgen Ahlquist fra Ribe som ny gruppeformand. Samtidig er der indgået samarbejdsaftaler gruppefællerne i mellem for at sikre spilleregler og ro fremover.

Esbjerg Kommune: Den socialdemokratiske byrådsgruppe, der igennem lang tid har kæmpet med interne stridigheder, har søndag fået ny formand.

Det blev den 55-årige Jørgen Ahlquist fra Ribe, som blev konstitueret på posten i midten af december, da den forrige ligeledes konstituerede gruppeformand og tidligere næstformand for gruppen, Connie Geissler, smed posten fra sig i frustration efter blot en uge. Forinden havde den oprindelige gruppeformand, Søren Heide Lambertsen, smidt tøjlerne efter knap to år med ævl og kævl og hård kritik fra gruppemedlemmer.

Valget af Jørgen Ahlquist - der foregik i enstemmighed - fandt sted på et gruppemøde søndag formiddag i NNFs lokaler i Borgergade, hvor også partikontorets udsendte freds-facilitator, tidligere Roskilde-borgmester Poul Lindor Nielsen (S), samt et par repræsentanter for partiets lokale såkaldte Fællesledelse - byrådsgruppens organisatoriske arbejdsgiver og bindeled til baglandet - deltog.

Annonce

Gruppeledelse

  • Den nye gruppeformand, Jørgen Ahlquist, der har 22 års erfaring som byrådsmedlem, blev valgt i enighed uden modkandidater.
  • Der blev også valgt ny næstformand, efter at Connie Geissler gik i utide i december, og det blev Ulla Koman-Mejer fra Bramming.
  • Derudover er Michael Harbøll sekretær i gruppeledelsen, mens Hans Erik Møller fortsat er kasserer.

Udfordringen

Jørgen Ahlquist indleder dog sin nye karriere som gruppeformand med en stor udfordring. Han sidder ikke i økonomiudvalget og kommer dermed til at mangle dag-til-dag viden om, hvad der foregår i byrådets og kommunens mest magtfulde, politiske udvalg, for ingen af de tre socialdemokrater, der har sæde der i dag, vil afgive deres plads frivilligt, og man kan ikke tvinge nogen af dem til det.

De to af pladserne beklædes af partiets to udvalgsformænd, førnævnte Søren Heide Lambertsen, der er formand for Teknik & Bygge, og Karen Sandrini, der er formand for Plan & Miljøudvalget. Den tredje er John Snedker, partiets tidligere gruppeformand og borgmesterkandidat gennem tre kommunalvalg.

Fraværet af et sæde til gruppeformanden i økonomiudvalget betyder, at der forestår et tæt koordineringsarbejde med Jørgen Ahlquist som bindeled mellem gruppen og trekløveret i økonomiudvalget.

- Konkret betyder det ugentlige møder med de tre medlemmer af økonomiudvalget, hvor fokus vil være på de sager, der ikke på forhånd har været behandlet i de andre politiske udvalg. Og skulle der være sager fra gruppefællerne i de politiske udvalg, hvor de har sæde, som økonomiudvalgsmedlemmerne fra Socialdemokratiet har forbehold over for, så skal de kontakte mig som gruppeformand, siger Ahlquist.

Håndfæstning

Både den nye gruppeformand og Poul-Erik Hansen fra Fællesledelsen er optimistiske og fortrøstningsfulde i forhold til, at der er skabt ro fremadrettet:

- Den proces, vi satte i gang, er afsluttet med succes, og vi har vedtaget principper for, hvordan vi fremadrettet samarbejder. De er såmænd også nedfældet på papir, så vi kan støve dem af, hvis det skulle blive nødvendigt. Men det tror jeg ikke, det bliver, siger Poul-Erik Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce