Annonce
Esbjerg

Hviding/Ribes piger tromlede over Dalum/Næsby

Det er imponerende at vinde 7-2 i Danmarks bedste fodboldrække i Liga 1. Dette gjorde pigerne fra Hviding IF/Ribe BK mod Næsby og efter andre flotte resultater ligger pigerne på en fjerdeplads i Liga 1. Privatfoto

Hviding/Ribe: 7-2.

Sådan stod der på resultattavlen, da Hviding/Ribes U15-hold i Liga 1 var på besøg hos bundholdet Dalum/Næsby. I forhold til tabellen lignede det en overkommelig opgave, men de to hold spillede en meget lige kamp, der endte 1-1, da fynboerne besøgte Hviding Stadion.

Dette var dog ikke tilfældet denne gang. Det viste sig ret hurtigt, at pigerne fra Hviding IF/Ribe BK var bedst på dagen. Allerede efter tre minutter kom de nemlig foran 1-0, og stillingen ved pausen var 3-1 til de vestjyske piger, og først efter at have fået måltavlen på overarbejde til 7-2, kunne spillerne fra Dalum/Næsby ånde lettet op.

- Jeg er vildt imponeret over pigerne. De var virkelig i stand til at omsætte det, vi har øvet på træningsbanen. Vi scorer syv mål på bolde, som vi spiller i dybden. Noget, vi har trænet målrettet gennem hele vinteren og foråret. siger træner Søren Ernst Lüdeking og forklarer, at Eline Lund og Matilde Alberg lavede et mål hver, og Rikke Holm Christensen tegnede sig for imponerende fem scoringer.

De tre kampe forinden tabte Hviding/Ribe-pigerne først med 3-0 til Team Odense Q og fik et enkelt point ved at spille 1-1 mod EGB fra Fyn på mål af Matilde Alberg. Kort efter spillede holdet igen mod EGB, hvor det denne gang blev til en sejr på 2-1 på mål fra Eline Lund og Signe Olesen Andersen.

Dermed ligger Hviding IF/Ribe BK på en imponerende fjerdeplads i Liga 1 foran forud for sæsonens to sidste kampe, der begge er på hjemmebane 19. og 23. juni.

Annonce
Det er imponerende at vinde 7-2 i Danmarks bedste fodboldrække i Liga 1. Dette gjorde pigerne fra Hviding IF/Ribe BK mod Næsby og efter andre flotte resultater ligger pigerne på en fjerdeplads i Liga 1. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce