Annoncørbetalt indhold

Hvilken af de 3 entrepriseformer bør du vælge til dit byggeprojekt - få svaret her.

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I denne artikel håber vi, at kunne gøre dig klogere på, om du til dit byggeprojekt bør vælge fagentreprise, hovedentreprise eller totalentreprise.

Vi har spurgt DEKO der er en af Danmarks førende indretningsentreprenører til råds, om hvad forskellen egentlig er, på henholdsvis fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise. DEKO opererer selv indenfor lydisolerede glasvægge, brandsikre glasvægge, lydisolerede lofte, foldevægge mv.

Annonce


Hvorfor er valget af entrepriseform egentlig vigtig?

Både fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise kan anvendes ved indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri samt til private byggerier, men bemærk: Der er forskel på dem. Så spørgsmålet er, hvilket et der passer bedst til netop dit byggeprojekt?

Valget af den rigtige entrepriseform er vigtig fordi, at det har stor betydning for, hvor ansvaret for de forskellige dele i byggeprojektet kan placeres, indenfor forskellige fagområder. Eksempelvis jura, økonomi, projektledelse af byggeprojektet mv.

Lad os se på forskellen herunder, og endeligt finde frem til, hvilken entrepriseform der vil passe bedst til dit byggeprojekt.


Fagentreprise

Ved fagentreprise er det dig der, styrer hele projektet. Her er fagentreprenørens job ''blot'' at udføre den givne opgave.

Det vil sige, at du udarbejder selv projektmateriale (tegninger, projektbeskrivelser mv.), søger om byggetilladelse, indhenter tilbud, styrer underentreprenører, økonomien og følger byggeprojektet fra start til slut samtidig med at det er dig der har det fulde ansvar i forhold til både jura og økonomi.


Lad os tage et eksempel med DEKO, for forståelses skyld:

Hos DEKO påtager de sig fagentrepriseopgaver i form af indvendigt tømrer– og snedkerarbejde – både i forbindelse med renovering og nybyggeri. Hertil kan de stå for både nedrivningen, tømrer- og snedkerarbejdet samt monteringen af DEKOs egne og andre produkter.


Hovedentreprise

Ved hovedentreprise er det dig, der skal sørge for godkendelser og projektmateriale. Her er hovedentreprenørens job ''blot'', at styre underentreprenører, økonomien og følge byggeprojektet fra start til slut.

Du skal i dette tilfælde selv udarbejde projektmateriale (tegninger, projektbeskrivelser mv.) og søge om byggetilladelse. Byggetilladelsen kan du søge hos tilhørende kommune, finder byggeriet eksempelvis sted i København, så er det Københavns Kommune som du skal kontakte.


Lad os tage et eksempel med DEKO, for forståelses skyld:

Hos DEKO påtager de sig hovedentreprise-opgaver med ansvar for og styring af de installations- og arkitektfag, der skal bruges på et byggeprojekt. De virksomheder, som de udfører hovedentreprise-opgaver for, har selv udarbejdet projektmateriale og fået byggetilladelse, før DEKO begynder arbejdet.


Totalentreprise

Ved totalentreprise kan du læne dig mere tilbage, da du overlader alle processer i byggeprojektet til totalentreprenøren - også ansøgning om byggetilladelse og udarbejdelse af projektmateriale. Her har bygherre meget lidt ansvar i byggeprocessen.

Til totalentreprenøren skal du blot formidle dine ønsker til, afklare beslutninger med, samt få opdateringer fra undervejs, mens det er hans / hendes opgave, at arbejde for dig, på alle dele i byggeprojektet.


Lad os tage et eksempel med DEKO, for forståelses skyld:

Hos DEKO påtager de sig totalentreprise opgaver for hele byggeriet inkl. rådgivningsansvar og myndighedsbehandling. Til projektet bliver der tilknyttet erfarne projektledere, en byggeleder og deres faste stab af underentreprenører, som alle er med til at sikre, at hele sagen udføres effektivt fra start til slut.


Hvilken entrepriseform bør du vælge?

Vi håber du er blevet klogere på de forskellige entrepriseformer, og du har forhåbentligt allerede en ide om, hvilken en type, du bør vælge til dit byggeprojekt.

Om du skal vælge det ene eller andet, afhænger af omfanget af byggeprojektet samt om du har de nødvendige kompetencer og tid til at styre byggesagen helt, delvist eller overlade det hele til en totalentreprenør.

Kun du kan svare på spørgsmålet, men gode tommelfingerregler, som du kan læne dig op af, er:

●    Fagentreprise egner sig godt til mindre byggeprojekter, såsom nyt tag, nyt køkken, nyt gulv og lign.

●    Hovedentreprise egner sig godt til større ombygninger og byggesager hvor det er nødvendigt at involvere mange faggrupper.

●    Totalentreprise egner sig godt til nybyggeri eller ved totalrenovering.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.