Annonce
Billund

Hvilken forening fortjener frivilligrådets vandrepokal?

Gurli Hansen, formand for Frivilligrådet. Arkivfoto

Billund Kommune: Billund Kommunes frivilligråd kårer hvert år Årets Forening. Prisen gives til en forening i Billund Kommune, der inden for det sociale område har markeret sig på særlig vis, været med til at tænke nyt eller taget spændende initiativer.

- Frivilligrådet ønsker med uddelingen af prisen at sætte fokus på foreningernes store indsats for at skabe inkluderende fællesskaber og give alle borgere mulighed for at tage del i sociale aktiviteter. Foreningernes indsats er uundværlig, og derfor vil vi gerne hylde dem, der gør en ekstra indsats, siger Gurli Hansen, formand for frivilligrådet, i en pressemeddelelse.

Årets vinder får frivilligrådets vandrepokal, som overrækkes på Frivillig Fredag 27. september.

Hvis man vil indstille en forening, skal man sende en begrundet ansøgning til frivilligrådet via Billund Kommunes hjemmeside. Både foreninger og enkeltpersoner kan indstille til prisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce