Annonce
Varde

Hvinanden får en hjælpende hånd ved Kvie Sø

Gunner Poulsen med den hjemmebyggede hvinandekasse. Foto: Privat

Ansager: Har du også set hvinænder ved Kvie Sø? Hvinanden er en lille and, der yngler i gamle træer med huller i for eksempel rådne træer eller gamle sortspættehuller.

For nylig så Gunner Poulsen et hvinandepar, der kurtiserede i Kvie Sø. Derfor gik han straks hjem i lejligheden og lavede en hvinandekasse af gamle terrassebrædder. I sidste uge satte Gunner Poulsen så sin ynglekasse op til hvinænder ved Kvie Sø med kommunens tilladelse.

Hvinænder, som her på billedet, og andre større hulrugende fugle savner gamle halvrådne træer og vild natur. Foto: Rune Bjerre

Hvinænder og andre større hulrugende fugle savner gamle halvrådne træer og vild natur. Det samme gør trælevende insekter, fortæller Gunner Poulsen.

Annonce

- I disse år laves rigtigt mange skovbryn, gamle levende hegn og andre gamle træer om til træflis, som brændes af i kraftvarmeværker. Det går hårdt ud over naturen, siger Gunner Poulsen, som håber, at der i fremtiden ændres kurs, så gamle træer får lov at dø af sig selv, og der etableres mere vild natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce