Annonce
Sport

- Hvis jeg ikke føler spillernes opbakning, går jeg

Lars "Lungi" Sørensen venter på sin første sejr siden forårspremieren mod SønderjyskE. Foto: Niels Husted/Scanpix

EfB-træner Lars "Lungi" Sørensen fortæller her om svære, sportslige valg, og om hvorfor han stadig tror på, at EfB bliver i superligaen.

Annonce

Nu er det officielt.

Som det første hold i superligaen ved EfB præcis, hvad der venter forude.

Playoff-kampe om at undgå nedrykning.

Da OB i tirsdags slog Randers, forsvandt den sidste teoretiske chance for at undgå dem. Derfor spiller EfB i de sidste tre kampe i nedrykningsspillet mod Horsens, Randers og OB reelt ikke om noget, men cheftræner Lars "Lungi" Sørensen, gør det nogen forskel i jeres indstilling til disse kampe?

- Vi ser dem i hvert fald ikke som træningskampe. Jeg tror ikke på, at vi kan drosle ned nu for så at toppe i playoff-kampene. Vi skal stadig jagte sejre og selvtillid, så vi står bedst rustet rent mentalt, når vi skal spille de afgørende kampe. Samtidig har vi jo også en forpligtelse over for de andre hold. Vi tænker selvfølgelig mest på os selv, men vi deltager i en turnering, og den spiller vi færdig så godt, som vi kan.

- I har spillet otte kampe med denne trup efter jul, kan du sige, at du har fundet din idealformation?

- Nej, der er stadig masser af konkurrence om pladserne.

- Det er vel mest fordi, spillerne ikke har slået til, når de har fået chancen?

- Det kan du måske godt sige, og når der er nogen, der præsterer, får de da også chancen for at gøre det igen. Men jeg vil stadig holde fast i, at der på mange pladser er meget lidt forskel på de enkelte spillere. Når de gode reserver står klar, er der ikke langt til udskiftning, hvis man ikke slår til.

- I den seneste kamp havde du sat Otar Kakabadze på bænken og smidt Konstantinos Tsimikas helt ud af truppen - hvorfor?

- På højre back er konkurrencen mellem NP (Nikolaj Hagelskjær, red.) og Kakabadze så tæt, at det lige så godt kan blive den ene som den anden, der spiller. Det blev så NP mod Horsens. I den anden side har jeg været meget tilfreds med Jesper Lauridsen, fordi han giver os noget defensiv stabilitet. Det betød, at Timmi (Tsimikas, red.) sad på bænken mod OB, og så må jeg sige, at jeg slet ikke var tilfreds med det, han præsterede, da han kom ind. Når man kommer ind som reserve, skal man vise, at det var en fejl, at man startede ude, det gjorde han ikke. Derfor sad han helt ude mod Horsens.

- Det er to af de nye, som sportsdirektør Ted van Leeuwen har hentet - ser I så forskelligt på, hvor gode de er?

- Det ved jeg ikke, om vi gør, men som sagt er det meget tæt mellem de enkelte spillere, og når jeg sætter mit hold, kigger jeg ikke på, hvad de hedder, eller hvem der har hentet dem. Jeg kigger på, hvem jeg tror mest på.

- Du mangler angribere, alligevel bruger du stort set aldrig Mads Hvilsom, hvorfor ikke?

- Det er korrekt, at vi ikke har fundet en makker til Robin Söder, selv om vi har forsøgt i de seneste to transfervinduer. Jeg synes nu, at Mads har fået chancen, han kom ind mod Horsens forleden, og lige nu bruger jeg ham mere, end jeg bruger Brent McGrath. Igen er det en sportslig vurdering af, hvem der bedst kan hjælpe holdet.

- Så er der Lasha Parunashvili. Han blev hentet ind i en lynhandel, da Jesper Jørgensen blev skadet - hvorfor har vi ikke set ham endnu, når holdet og midtbanen ikke har fungeret optimalt?

- Jeg må igen henvise til den sportslige vurdering. Han har spillet på vores reservehold, og lige nu er han efter min mening ikke god nok til førsteholdet. Han er 6'er, og hvis han skal spille, skal han spille i stedet for Victor Palsson, fordi de er samme type, og Palsson er vores anfører og vigtig for holdet.

- Efter Anders Dreyers debut mod Randers, sagde du, at han i din optik var indskifter og ikke klar til superligaen - nu startede han inde mod Horsens i lørdags og gør det igen på lørdag - er det udtryk for desperation?

- Jeg er stadig af den overbevisning, at Dreyer ikke skal ind og bære noget, for det er han for ung til. Men jeg bliver nødt til at se på, hvem der præsterer, og han har overrasket mig positivt både i kamp og til træning. Så kigger jeg ikke på alder eller på, hvad jeg tidligere har ment. Hvis han er god nok, og det er han lige nu, så spiller han. Han får sin belønning for at præstere godt.

- Da I kom hjem fra træningslejren, talte både du og sportsdirektøren om den gode stemning, der var i truppen - er den stadig god efter syv kampe uden sejr?

- Jeg vil sige, at stemningen i truppen er så god, som den kan være i en trup, der ikke har vundet i lang tid. Det er vi selvfølgelig alle sammen påvirket af. Men jeg fornemmer ingen pegen fingre ad hinanden, der er ingen, der forsøger at give andre skylden for noget her. Vi står sammen.

- Er I klædt på til at klare modgangen?

- Jeg tror ikke på, at man sådan uden videre bare kan klæde sig på til at møde den slags modgang, vi møder nu. Sådan noget kan man ikke forberede sig på, og vi er da alle lidt overraskede over, at det er gået, som det er, for vi havde håbet på mere. Men som sagt, stemningen er god, og vi tror stadig på projektet og på hinanden.

- Nu står I så over for tre kampe, der ikke betyder noget - kunne I finde på at spekulere i at tage gule kort med vilje for at få eventuelle karantæner ryddet af vejen inden playoff?

- Det tror jeg ikke, at der er nogen i EfB, der kunne finde på.

- Ville det ikke være dumt ikke at gøre det?

- Det tænker jeg ikke på.

- Har du nogen ønskemodstander, når I kommer så vidt?

- Næh, det har jeg ikke. Som det ser ud nu, er det AGF, Viborg og Horsens og os, og der er ikke nogen af de tre hold, vi ikke har en chance mod over to kampe. Omvendt er det umuligt at spå om de kampe, det bliver ængsteligt og nervøst og rent lotto.

- Kan det være en fordel for jer, at I allerede nu ved, at I skal spille playoff?

- Det er svært at sige, men det kan da godt være, at det kommer som et chok for et eller nogle af de andre hold, at de skal spille playoff, men det må vi se. Vi er rimeligt afklarede med, hvad der skal ske, og vi har god tid til at forberede os på det. Det hold, der kan spille mest frigjort i de kampe, har størst chance for at vinde, tror jeg.

- Efter kampen mod Horsens kom de første "Lungi raus"- tilråb - i hvert fald på internettet. Hvordan påvirker modgangen dig?

- Jeg sover fint om natten, men jeg har jo hele tiden været opmærksom på, at denne situation kunne opstå. Der er selvfølgelig et pres, men de problemer, vi står i nu, er jo ikke nogen, der er opstået i dette forår eller i den tid, jeg har været cheftræner. Over det seneste år har vi sagt farvel til 18-19 spillere og fået otte eller ni ind - det er klart, at så stor en udskiftning koster noget kontinuitet og stabilitet.

- Gør det her ekstra ondt på dig, fordi du jo er EfB'er?

- Jeg ved ikke, om det gør ekstra ondt, men jeg ved, at jeg vil holde med EfB, uanset hvad der sker i dette forår. Jeg ved også godt, at jeg kan risikere at blive fyret, hvis vi rykker ned, men selv hvis det skulle ske, at vi rykker ned, vil jeg rigtigt gerne være med til at bygge noget nyt op igen. Det sagde jeg allerede, da jeg tiltrådte som cheftræner.

- Hvad får dig til at tro på, at I kan redde jer?

- Det gør spillerne, det gør det daglige arbejde på træningsbanen. Der er masser af vilje og gåpåmod, vi skal bare lige have prikket hul på bylden, have scoret og prøvet at vinde igen.

- Og spillerne tror stadig på dig?

- Jeg føler fuld opbakning, og jeg føler, at spillerne stadig tror på det, vi laver. Det er også en forudsætning for mit arbejde. Hvis jeg kunne mærke, at de ikke troede på mig, var jeg væk med det samme. Så måtte de få en anden til at gøre det her.

Optakt

Fodbold

Superligaen

16.00

Horsens-EfB

EfB's formodede hold

Jeppe Højbjerg, Otar Kakabadze, Marco Lund, Giorgios Katsikas, Konstaninos Tsimikas - Victor Palsson, Jesper Jørgensen, Mark Brink, Anders Dreyer, Jeppe Andersen - Robin Söder.

På bænken

Mads Hvilsom, Jesper Lauridsen, Nikolaj Hagelskjær, Jeppe Brinch, Jacob "Lungi" Sørensen, Budu Zivzivadze, Jonas Jensen.

Ude

Andreas Nordvik (skadet), Emmanuel Oti Essigba (skadet), Awer Mabil (karantæne)

JV tipper

1-0

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Sport

VM: Mandagens kampe og tv

Annonce