Annonce
Læserbrev

Hvis vi løfter i flok, vil det komme til at se endnu bedre ud i Billund Kommune

Læserbrev: Jeg vil gerne sige tak til alle, som hjælper til med at samle affald i Billund Kommune.

Selvom det stadig flyder rundt omkring i vores by, så kan det ses på mængden, at der er mange i gang.

Jeg har en lille opfordring til alle indbyggere i Billund Kommune: Hvis alle ejere/lejere (gælder også ejer og lejer af erhvervsejendomme) en gang om ugen går rundt om ejendommen, de bebor eller bruger, og samler det affald, som flyder, og kommer det i egen affaldsspand, så vil Naturens Hånds 100 medlemmer få en meget lettere opgave med affaldsindsamling.

Det vil blive lettere at dele de områder, der er tilbage blandt de mange flittige deltagere i gruppen Naturens Hånd. Vi skal alle trække på samme hammel og derfor være miljøbevidste. Det tager kun fem minutter om ugen - fem minutter, der kan gøre en forskel for miljøet og Naturens Hånd.

Annonce
Naturens Hånd. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce