Annonce
Navne

Hvor blev de af? Hjælp os med at finde frem til personerne på avisens gamle fotografier

Hvor blev de af? Vejle Amts Folkeblad efterlyser personerne på ni herlige pressefotos. Arkivfoto: Vejle-redaktionen
Mange personligheder er blevet portrætteret i Vejle Amts Folkeblad igennem tiderne. Nu går vi på jagt efter svar på, hvad der siden skete med nogle af de mennesker og ansigter, som prydede avisens sider engang - og som vi journalister dagligt møder på gangene. Kan du mon hjælpe os?

Vejle: På gangene i Vejle Amts Folkeblads kontorbygning i Vinding hænger der adskillige billeder taget af avisens pressefotografer gennem tiden.

Billederne har hængt her i årevis, og de personer, som er portrætteret på dem, er på den måde blevet en fast del af husets inventar.

Ansigter, man hurtigt registrerer, når man går forbi dem på vej til kantinen eller til mødelokalet. På en gang fremmede mennesker og samtidig underligt velkendte, fordi vi møder dem dag efter dag her på redaktionen og ikke kan undgå at tænke på, hvem de mon var. Eller er.

Annonce

Engang blev de for en kort bemærkning portrætteret i Vejle Amts Folkeblad - enten med hele deres historie eller blot med deres ansigter som en del af en større fortælling.

Men nu har jeg fået lyst til at gå på jagt efter, hvor de blev af, og hvordan det siden er gået dem i deres liv.

Derfor har jeg brug for din hjælp, kære læser. Kender du nogle af de personer, som er afbilledet her, og har du måske endda mulighed for at sætte mig i forbindelse med dem?

I så fald hører jeg meget gerne fra dig.

Jeg kan kontaktes på mailadressen: majo@vafo.dk eller telefon 76 41 49 85.

Hvis det lykkes mig at komme i kontakt med personerne på billederne, vil jeg i en artikelserie fortælle deres historie om, hvad livet siden bragte med sig for dem, og hvor de befinder sig nu.

1 Et øjebliks følelse af lykke og total frihed

Dans om bøgen på Rådhustorvet i Vejle - måske i 2012. Den rødhårede student hedder formentlig Juliane. Arkivfoto: Benny f. Nielsen

Billedet af den smukke rødhårede student, der danser om bøgen på Rådhustorvet sammen med Vejles andre studenter, giver bare beskueren lyst til at vide mere.

Hvordan gik det den unge Juliane (navnet står på studenterhuen), som havde hele livet foran sig efter de overståede eksamener? 

Kunne lykkefølelsen holde længere end den berusende sommer, da hun blev student?

Og hvad bragte tiden på skolebænken mon siden med sig?

2 Kæmpende kvinde i fokus

Sara Pourjam var 17 år, da dette billede blev taget af avisens daværende fotograf Torben Glyum. Hun var dengang et stort karate-talent, men hvordan er hendes situation mon nu? Foto: Torben Glyum

Flere gange om dagen går vi journalister forbi billedet af Sara Pourjam, der er fotograferet i et koncentreret øjeblik, mens hun står i karateklubbens dojo.

Dengang var Sara ifølge billedteksten 17 år og et af Danmarks største karatetalenter. Samtidig er hun også et smukt blikfang for kampsporten, som hun står der i den yndefulde position. 

Men hvor er Sara Pourjam i dag? Dyrker hun stadig karate, og hvor vidt drev hun det?

3 Moderigtigt bryllup for mor og datter

Brud og brudepige til et modeshow - formentlig engang i 1980'erne. Arkivfoto: Vejle-redaktionen

I den mørke kælder under Vejle Amts Folkeblads kontorer på Bugattivej 8 finder man nogle af de ældre billeder fra avisens fortid. 

På et af dem ser man en fnisende model i brudetøj med en lille brudepige, som ser ud til at tage opgaven lidt mere seriøst. Billedet er formentlig fra engang i 1980'erne.

Er det mon mor og datter, der har fået opgaven med at gå modeller for brudetøj sammen, eller har de to slet ikke noget med hinanden at gøre?

Forhåbentlig kan I læsere være med til at gøre os klogere på historien bag billedet.

4 En omgang frivillig halsbrand

Hvad bliver der mon drukket på dette billede? Det kan den lidende dreng, som er i fokus, måske stadig huske den dag i dag? Arkivfoto: Vejle-redaktionen

Hvad er det, der var så ubehageligt at indtage, at tre personer på stribe ligner nogen, som lider ganske eftertrykkeligt? Var det den væske, der var i glasset, eller var det noget, de havde spist inden?

Det er spørgsmålene, man får lyst til at stille sig selv, når man ser dette billede. Og samtidig får man lyst til at vide mere om den frimodige dreng, som lod sig fotografere i et både pinefuldt, men også sjovt øjeblik. 

Hvor er han mon i dag, og husker han følelsen af halsbrand?

5 En kold dukkert - dog ikke fra denne vinter

Også for år tilbage var det populært at vinterbade. Dengang var der bare ikke nogle sociale medier, hvor man kunne fortælle om sine bedrifter til andre. Arkivfoto: Vejle-redaktionen

Det er sket før, at Vejle Fjord har været frosset til. Det vidner dette billede om. 

Billedet hænger i gangen på Vejle Amts Folkeblad, og man kan næsten forledes til at tro, at der også var nedlukning for landets frisørsaloner dengang, når man ser på den badende mands frisure!

Hvem er han, har han vinterbadet lige siden, og ser hans hår stadig sådan ud?

Kan nogen mon genkende den nøgne herre i vandet?

6 Et stort øjeblik for en fodbolddreng

Allan Simonsen hilser på en frisk fodbolddreng, som ser på stjernen med noget, der ligner ærefrygt. Arkivfoto: Vejle-redaktionen

Blev han mon selv til en stor fodboldspiller; drengen, som her på billedet hilser på Allan Simonsen?

Hvem ved, for umiddelbart har vi ingen informationer om, hvem drengen på billedet er.

Det kunne være interessant at tale med ham i dag og spørge ham, hvad livet senere har budt på af store øjeblikke - hvis noget da har været større end mødet med Vejles egen fodboldstjerne.

7 En ung Lars Lilholt-fan i Jelling

Mette med ukendt efternavn er til Lars Lilholt-koncert på Jelling Musikfestival engang for over 10 år siden. Arkivfoto: Peter Honoré

Lars Lilholt har spillet på Jelling Musikfestival utallige gange.

Én af gangene var den unge Mette (hende navn står i billedteksten) til stede sammen med en kvinde, der formentlig er hendes mor.

Mette er tydeligvis begejstret for Lars Lilholt på dette tidspunkt - men er hun stadigvæk det?

Og har hun været fast gæst på festivalen i Jelling, siden hun var så ung, som hun var, da dette billede blev taget for over 10 år siden?

8 Hurra for is og pandekager i Børkop

Der var noget at fejre, da den lille pige på billedet i 2012 besøgte Børkop Iscafé. Den lukkede dog allerede to år efter, men pigen er forhåbentlig derude et sted. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Det var en kort fornøjelse med iscaféen i Børkop, som åbnede i 2011 og lukkede igen i 2014.

Avisen var forbi caféen i 2012, hvor mindst én af de tilstedeværende var yderst tilfreds med serveringen bestående af pandekager og is. 

Pigen på billedet er formentlig omkring 10 år i dag og kan sikkert ikke huske den festlige dag på iscaféen, men så kan vi da minde hende om det.

9 Foreviget moderkærlighed

En mor, der beskyttende holder sit barn ind til sig i badebassinet. Men hvad er der mere at fortælle om de to på billedet? Arkivfoto: Vejle-redaktionen

Nogle gange kan et billede indkapsle alt det, der er at sige om et emne. Her er emnet moderkærlighed.

Men samtidig åbner dette billede også op for en del spørgsmål, som vi er flere på redaktionen, der har stillet os selv. Hvem er de to på billedet? Hvad laver de i vandet? Er der noget galt med barnet?

Og hvordan har de det mon i dag?

-

Journalist Maria Søgård Jørgensen kan kontaktes på mailadressen: majo@vafo.dk eller telefon 76 41 49 85.

Annonce
Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce