Annonce
Esbjerg

Hvor bliver Byferiens millioner af? Læser undrer sig over, at Ribe Byferie beder om kommunale kroner

Hos Ribe Byferie støtter man hvert år turismen i Ribe på flere forskellige måder. Dog burde man bruge flere af egne midler frem for at bede Esbjerg Kommune om kommunale kroner, mener læser Thomas Nielsen fra Ribe. Foto: Ribe Byferie Resort
Hvorfor bruger Ribe Byferie Resort ikke af egen kasse og overskud i byferiens fond frem for at bede byrådet om kommunale kroner til Ribes turisme. Sådan spørger en læser, mens Ribe Byferie forklarer, at man aldrig har puttet så mange penge i turisme, som man gør netop nu.

Ribe: Det er faldet Thomas Nielsen fra Ribe for brystet, at fire af Ribes største turistaktører har bedt om flere kommunale kroner til udvikling af turisterhvervet i Ribe.

JydskeVestkysten skrev 30. september, hvordan Hotel Dagmar, Danhostel Ribe, Ribe Camping og Ribe Byferie var bekymrede for det nye flagskib for turismeudviklingen, Destination Vadehavskysten, fordi man så ind i millionunderskud og fyringer, men Thomas Nielsen mener derimod, det er ynkeligt at bede om kommunale kroner.

Her tænker han specielt på Ribe Byferie, som han mener har en så stor pengetank, at den ikke burde bede om økonomisk støtte fra Esbjerg Kommune.

Annonce

I et brev med titlen "Her er 16 millioner til Ribes Turisme" skriver Thomas Nielsen, at byferiens direktør, Heidi Maimburg, kunne "starte med at kigge i sine egne regnskaber. En egenkapital på 16 millioner kroner er, hvad der er i kassen hos Ribe Byferie pt," siger han og fortsætter med at nævne et overskud i 2020 på 1,9 mio. kr., i 2019 på 2,3 mio. kro og et overskud i 2018 på 2,3 mio. kr.

"Engang var Ribe Byferie en fond, der arbejdede for byens turisme. Hvad arbejder den for nu? Og er det overhovedet lovligt at have en fond uden et synligt formål?" spørger Thomas Nielsen.

Kreditforening

Direktør Heidi Maimburg er ikke enig med Thomas Nielsen i, at Byferien ikke arbejder for byens turisme, og hun forklarer, at man aldrig har puttet flere penge i turismen, end man gør i dag.

- Det er korrekt, at Ribe Byferie drives af Fonden Ribe Byferie. Fonden har til formål at lave ferieophold for den danske lønmodtager, og et eventuelt overskud skal bruges på opgradering og vedligehold af feriecentret. Det vil sige, at der ikke laves andre udlodninger fra fonden.

Heidi Maimburg forklarer, hvordan årets overskud bruges til dette samt til afdrag på kreditforeningslån. Ribe Byferie lånte i sin tid 49 mio. kr. af Arbejdsmarkedets Feriefond. Dette blev indfriet i 2014 ved optag af kreditforeningslån.

Annonce

Rigtigt mange penge

- Det betyder jo derfor, at hvad der står på egenkapitalen ikke er ensbetydende med, hvad der står af likvide midler i banken, da der skal afdrages på gælden. Der er ikke ændret i fondens vedtægter, så vi har aldrig puttet flere penge i turisme end vi gør i dag. Vi samarbejder med byens restauranter, bagere og attraktioner, og køber varer for rigtig mange penge i byen hos disse aktører, siger hun og forklarer, at hvad angår underskuddet i Destination Vadehavskysten, skal det jo ikke dækkes af en aktør.

Her betaler et samlet erhverv knap to mio. kr.

- Derudover har vi givet 250.000 kr. til den nye legeplads, Ribe Aktivitets- og Historiepark samt 50.000 kr. til Ribe Handel i år alene. Ud over disse bidrag støtter vi mange andre små formål i byen, så at vi ikke putter penge i turisme passer ikke, siger Heidi Maimburg, der gerne vil invitere Thomas Nielsen på kaffe for at fortælle mere om, hvordan Ribe Byferie drives.

Og det er muligt, at han vil gøre brug af denne mulighed, fordi han stadig ikke forstår fondens formål.

- Men hvorfor går fondens overskud så ikke til turismen? For mig er det at have en non-profit organisation med et overskud på to millioner helt misforstået, siger Thomas Nielsen.

Fonden Ribe Byferie

Feriecentret ejes af Fonden Ribe Byferie Resort, en non-profit organisation, hvis formål er at drive feriecentret og understøtte turismeudviklingen i Ribe og Nationalpark Vadehavet. Fonden støtter desuden en række kulturelle og sportslige arrangementer og i samarbejde med sygehuse og organisationer arrangeres ferieophold for bl.a. sygdomsramte børnefamilier.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Nordtyskland

Fugleinfluenzaen raser igen: Besætning på 700 gæs blev slået ned

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Kolding For abonnenter

Gerningsvåbnet blev aldrig fundet: 18-årig dømt for at knivstikke ung mand under sammenstød mellem to grupperinger

Tønder

Frandsen vs. Iversen: Meningsmåling giver borgmester Henrik Frandsen markant forspring i valgkampen

Annonce