Annonce
forside

Hvor bliver indvielsen af?

Læserbrev:

Bolværket ved Højer Sluse.

Følgende brev er sendt til Tønder Kommune og til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Tønder Kommune, uden at det har foranlediget noget som helst endnu.

Der har været en for mig overraskende, stor interesse fra bl.a. de lokale borgere for etableringen af det nye bolværk ved Højer Sluse. Det har givet mig anledning til at foreslå en indvielse af bolværket. En embedsmand fra Tønder Kommune skrev følgende til mig i forbindelse med mit forslag: - I lighed med andre projekter - såsom stiindvielser, vil Tønder Kommune være vært ved en offentlig indvielse, når projektet er færdigt. Ved sådanne projekter bliver der sendt pressemeddelelser ud og lokalrådet i området bliver involveret. Til trods for, at bolværket for længst er færdig, og til trods for flere rykkere angående tilsagnet om en indvielse, sker der intet. Det kunne ellers have været helt fint med en indvielse af bolværket ved Højer Sluse. Her kunne borgmester Henrik Frandsen storgrinende blive fotograferet foran bolværket med den fredede, stærk renoveringstrængende Højer Sluse i baggrunden. Så jeg vil anmode kommunalbestyrelsesmedlemmerne presse på, så en indvielse af det nye bolværk kommer i stand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce