Annonce
forside

Hvor bliver Ny Aabenraa af?

Læserbrev: Hvornår går Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune, i gang med deres store projekter.

De sidste par år har man, blot for at tage nogle eksempler, annonceret med disse projekter til udførelser: Markedspladsen, Folkehjem, Slotsvandmøllen, Telemuren, Nørreport, diskoteket på Storetorv, uden at der er sket noget som helst. Intet er sat i gang til udførelser.

Jo da, til disse projekter har man nedsat et udvalg, der så igen sender det videre til et underudvalg, der får dyre arkitekter, eksperter og så videre til at gennemgå og udarbejde en plan for de såkaldte projekter, som de så sender til udvalget et halvt år efter. Aabenraa har store, vilde projekter i støbeskeen, men derfra til handling er der utrolig lang vej.

Tror ikke, der er en by som Aabenraa, der er så utrolig langsom med at få sat gang i sager, man har meldt ud med, at nu sker der noget her og der.

Jo, på et højt planlagt møde får man derefter i JydskeVestkysten at vide, at borgmesteren er helt og aldeles uenig i, at der skal gives håndtryk til fremmede, og at grænsebevogtningen er helt urimeligt. Se bare, det er da noget, der bliver arbejdet hårdt med.

Det med fornyelse og igangsætning af Ny Aabenraa, som byen hedder nu, er mindre vigtig.

Kommunes motto: Den tid, den glæde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce