Annonce
Haderslev

Hvor er kandidaternes konkrete mål?

Med under 4 måneder til kommunalvalg kan borgerne i Haderslev Kommune nu igen se frem til en stormflod af tryksager og online “synes godt om” anmodninger. Alt sammen fra kandidater med overordnede mål, som ingen kan være uenige i og som har oprettet personlige sider på sociale medier for at vise, at de nu officielt er politikere. Den tilbagevendende popularitetskonkurrence, som vi kender den.

Som førstegangskandidat i dette spil er jeg forskrækket over, hvor mange udmeldinger, der mangler konkret substans og som ingen kan være uenige i. Ja, det er godt med flere vilde blomster, et attraktivt erhvervsmiljø og tilstrækkeligt med parkeringspladser. Men det er emner, som er harmløse for kandidaterne og som ikke indebærer berøring med kommunalt klemte borgere.

Anderledes trægt går det med udmeldinger om social/handicapområdet, skolerne, ældreområdet, beskæftigelsesindsatsen og borgerinddragelse. På trods af, at disse områder rummer de måske største udfordringer kommunen har?

Annonce

Hvordan får vi KONKRET sikret værdighed og nærhed i ældreplejen? Hvordan sikrer vi, at familier og frontmedarbejdere KONKRET får styring og opbakning til at skabe mening for de børn og unge, som er i mistrivsel? Hvordan sikrer vi KONKRET, at familier på social- og handicapområdet mødes både med retssikkerhed og tillid? Hvordan vil man KONKRET blive bedre til at inddrage borgerne i projekter om grøn omstilling?

Borgerne har brug for at vide “hvordan” og ikke blot “at” man vil gøre noget.

Borgerne i Haderslev kommune, og især de mest trængte, har brug for, at politikerne tør udfordre og ikke har blind tiltro til kommunens nuværende praksis. Og at politikerne ikke opsluges af krig mod hinanden, men i stedet søger konstruktiv dialog. Politisk ledelse med indsigt og evne til at lytte til dem, som kommunen er til for, nemlig borgerne.

Alle stiller vel op til valg for at forbedre forholdene i vores fantastiske kommune. Ingen stiller vel op blot for taburettens skyld?

Annonce
Haderslev For abonnenter

Folketinget vedtog en rundkørsel i dødskryds, og så skete der ikke mere

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE ansætter tidligere målmand på fuld tid som træner i akademiet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Regionalt

Coronasmitten er efterhånden forsvindende lav flere steder: Er kun steget i to kommuner

Annonce