Annonce
Esbjerg

Hvor er det grønne lederskab?

David D. Jensen David Dam Jensen, byrådskandidat for SFU Esbjerg Hjerting Strandvej 26D
Annonce

Læserbrev: Det er ikke ualmindeligt, at borgmesteren udtaler sig om klima. Dette sker tit på Facebook og i JydskeVestkysten, og man får nemt indtrykket af, at Esbjerg er grøn. Problemet er bare, at der bag de flotte ord, ikke ligger meget mere end varm luft. Esbjergs grønne lederskab eksisterer ikke, og ligeledes er det med de konkrete ambitioner. Dette er enormt problematisk, især for Esbjergs ansvar som grøn eksport- og havneby.

Hvis man ser på Holbæk Kommune, ville man kunne se en borgmester, der faktisk er grøn. Her har man fremlagt en reel og konkret plan, der skal sikre, at kommunen reducerer sine CO2-udledninger med 70% inden 2030. Herudover er der blevet nedsat et ”klima og miljø”-udvalg, der skal varetage kommunens grønne ansvar.

Et stort problem ved Esbjergs mangel på ambitioner og reelle tiltag, er især rollen som Danmarks energimetropol, samt vores medlemskab i det internationale samarbejde WECP. Dette burde binde kommunen og de borgerlige partier, til at påtage sig ansvar bl.a. med langsigtede planer, såsom Holbæks. Esbjerg har en unik mulighed for at præge den grønne udvikling både nationalt og globalt, men alligevel sker der intet.

Heldigvis er der snart kommunalvalg, og den borgerlige fløjs inaktivitet samt eksklusionen af SF og Enhedslisten ved sidste års budgetforhandlinger, viser behovet for et grønt flertal. Esbjerg skal være forgangskommune!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce