Annonce
forside

Hvor GRØN er Aabenraa Kommune?

Læserbrev: Vi hører dagligt om klimaforandringer, og der kommer nye klimarapporter med dystre konsekvenser for kloden, hvis der ikke ageres rettidigt.

I den forbindelse er bæredygtighed et begreb, som vi hyppigt støder på. Kan defineres som en bæredygtig udvikling, som opfylder de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.

Derfor tror jeg, at mange borgere i Aabenraa Kommune gør sig tanker om, hvordan står det til i min kommune? Hvilke planer/tanker er der omkring grøn omstilling?

Det kunne være: Omstilling til elbiler - udviklingen i CO2-udledning - forbrug af økologiske varer - mindre kødforbrug i institutionerne - natur i undervisningen - genanvendelse og deponering af affald - spildevandsudledninger - nye cykelstier - etc.

Gør brug af din demokratiske borgerret og suppler listen. Hvilke tiltag til fremme af bæredygtighed ser du gerne Aabenraa Kommune giver højeste prioritet?

Menneskets og naturens velvære er hinandens forudsætninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce