Annonce
forside

Hvor havner vi og hvordan

Læserbrev: Jeg var selv med til det orienteringsmøde, som JydskeVestkysten afholdte om havnens fremtid, og hvor Jørn Petersen fortalte om kommunens tanker. Her indledte Jørn Petersen mødet med at fortælle, at Kolding ikke bare ville kopiere andre byer, samtidig er det jo alle bekendt, at Koldings ordsprog er "Sammen designer vi livet". Det viser sig nu, at vi alligevel "gør som de andre", og at der indtil nu ikke har været designeri "sammen".

Jeg vil personligt beholde havnen, det alene pga. at det er et åbent fristed i midten af en efterhånden tætbebygget by. Nu er der godt nok ikke så meget tilgængelig havn tilbage, men jeg vil altså gerne bo i en havneby med det liv, jeg ved der findes. Nu har Kolding Kommune ikke løftet sløret for hvad og hvordan man tænker, at vi "sammen skal designe" området, men måske kunne der fortsat godt være havn, lystbådhavn med store åbne grønne arealer imellem boligerne. Vi kunne også vælge sammen at designe et nyt koncept for en havn, der lever i sameksistens med et omkringliggende boligområde. Det var da en større og mere alsidig designopgave for en by, der har design som sin vision. (kom nu ikke med argumentet "loven tillader ikke") Sammen designer vi livet ... ... eller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce