Annonce
Esbjerg

Hvor lavt kan man synke: Flere melder om tyverier fra kirkegård i Esbjerg

Flere fortæller om tyverier fra Jerne Kirkegård. Arkivfoto: JV
Alice Lucenas forældre mangler en tung granitskulptur med et uglepar, som var placeret på forældrenes gravsted på Jerne Kirkegård. Den symboliserede forældrenes sammenhold - også i døden. Men nu er den blevet stjålet, og Alice er ikke den eneste, som har oplevet tyverier fra gravsteder på kirkegården i Jerne.
Annonce

Esbjerg: Alice Lucena er forarget, vred og såret. Hendes forældres grav på Jerne Kirkegård har været udsat for tyveri. Og hun er langt fra alene. Også flere andre, som har læst Alices opslag i Facebookgruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg” har lignende oplevelser med tyverier, og endnu flere sidder tilbage med den samme følelse som Alice Lucena.

"Hvor dybt kan man synke", raser for eksempel en bruger i kommentartråden til Facebook-opslaget.

Da Alice Lucena forleden besøgte sine forældres gravsted på kirkegården i Jerne var en cirka 25 centimeter høj og forholdsvis tung granitfigur med to ugler, der holder om hinanden, forsvundet. Alices far døde for 12 år siden og omkring to år efter gik moderen bort. De to ugler i granit, som Alices forældre engang havde fået ved en mærkedag, skulle symbolisere, at forældrene også passede på hinanden i det hinsides. Men nu er granitskulpturen væk, og Alice Lucena er ikke tvivl om, at den er stjålet.


Okay, det er ikke verdens undergang, men den skulptur betyder bare meget for os.

Alice Lucena


- Okay, det er ikke verdens undergang, men den skulptur betyder bare meget for os, siger Alice Lucena, der tidligere også har oplevet en Madonna-statue forsvinde fra forældrenes gravsted.

Annonce

Flere tyverier

Og Alice Lucena og hendes familie er åbenbart ikke de eneste på kirkegården i Jerne, som er udsat for gæster, der ikke kan kende forskel på dit og mit.

Flere fremfører således i kommentartråden til Alices Facebook-opslag, at de også har oplevet, at ting og sager forsvinder fra deres kæres gravsteder.

”Vi oplever desværre også, at der bliver stjålet fra min søns have på Jerne Kirkegård. Jeg er nået til et punkt, hvor de ting vi har med enten vejer et ondt år eller er til at skaffe igen. Det ændrer ikke på, hvor meget det skærer i hjertet, når ting forsvinder som er sat på graven i kærlighed. Håber at vedkommende en dag bliver opdaget og at karma gør sit arbejde”, skriver Liselotte Farcinsen Leth Rasmussen.

Også Gerda Christiansen skriver:

”Vi har en søn, der ligger deroppe, vi har også fået stjålet ting fra hans gravsted, vaser, river, og ting vores familie har lagt, har snakket med graveren, de kan ikke gøre noget, det er ikke i orden, at de skal være sådan.”

Imens er forargelsen massiv i kommentartråden:

”Folk har ikke en skid pli for andres ting . Syntes godt nok man er sunket dybt, når man begynder at stjæle fra en kirkegård”, skriver blandt andet P Karina Larsen.

Annonce

Ingen overvågning

Hos Esbjerg Kommunale Kirkegårde kalder leder Claus Tønder Jensen også tyverierne for respektløse, men han kender ikke for nuværende til en decideret serie af tyverier fra kirkegården i Jerne. Han oplever heller ikke, at antallet af tyverier fra de kommunale kirkegårde generelt er i stigning, men det er ikke usædvanligt, at man modtager flere henvendelser om ting, der forsvinder frem mod jul.

Han gør imidlertid også opmærksom på, at der kan opstå misforståelser i relation til de gravpladser, som er placeret i kirkegårdenes græsplæner, og som er anderledes end traditionelle og selvstændige gravsteder. Fra pladserne i plænen fjerner gartneren ofte blomster og andet fra plænen og placerer dem ved blomsterpladsen, og nogle tror derfor, at blomster og andre genstande er blevet stjålet.

- Men i perioden fra 1. søndag i advent til omkring marts måned giver vi disse områder fri, så i den periode fjerner vi intet, og vi skilter med en frist, inden vi rydder op igen i foråret, fortæller Claus Tønder Jensen, der ikke mener, at det er en gangbar løsning med en videoovervågning af kirkegårdene. Den vil både være meget dyr og særdeles vanskelig at anvende som bevisførelse, siger han.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce