Annonce
Læserbrev

Hvor skal kulturen hen?

Annonce

Læserbrev: Mungo Parks lukning er kun et skelsættende øjeblik i den langstrakte epoke om Koldings kulturpolitik. Ikke alene udstak man i efteråret 2018 en kulturpolitisk vision med særligt et bizart krav: Initiativer kan ikke modtage støtte fra kulturpuljen mere end tre gange, uagtet hvor succesfulde de måtte være. Koldings kulturaktører konkurrerer altså på ulige vilkår om fx fondsmidler. Dertil kommer så beslutningen om Mungo Parks lukning, hvilket jeg som arrangør af festivalen Det Gyldne Liv kun kan fortolke således: Falder du ikke i byrådsflertallets kulturelle smag, kan du kigge langt efter støtte.

Heldigvis blæser vindene endnu ikke imod os, men Mungo Park-sagen viser, at en storm kan trække uventet op. Byrådet handler, i mine øjne, uden føling for den lokale kulturs kapacitet. Et glimrende eksempel er satsningen på ungekultur, som har 125.000,- øremærket om året. I 2019 blev cirka 2/3-dele af budgettet brugt, og et lignende billede tegner sig for 2020. Prioriteringen er rigtig, men aktørerne er der desværre ikke. Michael Kroghs (V) tankeeksperiment om et 100.000 kr.-event om ugen illustrerer godt den mangel på føling med kulturlivet. Hvem skal arrangere dem?

Vi i Det Gyldne Liv – og mange andre lokale kulturaktører – har længe råbt på at indgå tættere i udformningen af kommunens kulturpolitik. Støt dog de få, der løfter kulturen – i stedet for at slå dem ihjel.

Andreas Stokkedal Poulsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce