Annonce
Esbjerg

Hvor skal nyt skaterområde placeres: Vi skal passe på ikke at sprede tingene for meget

Skaterne i Ribe er meget tilfredse med det område, som de selv i stor grad var med til at sætte deres præg på. Håbet er, at det også kan ske i Bramming, når processen omkring et nyt skaterområde snart begynder. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Det er endnu uklart, hvor et nyt skaterområde skal placeres i Bramming og hvad det skal indeholde, men håbet er at mange lokale unge vil involvere sig. Kommunens udvalgsformand har et godt bud på en placering, men før startskuddet lyder, skal kommune og Game Streetmekka have den interne organisering af projektet på plads.

Bramming: - Det bliver enormt godt.

Sådan siger kommunens formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K,) forud for det store arbejde, man lokalt nu skal til at tage fat på i Bramming. Glæden var da heller ikke til at tage fejl af, da Esbjerg Kommunes politikere i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger afsatte 2,3 mio. kr. til et nyt skaterområde i Bramming.

Allerede i maj afholdt Esbjerg Kommune, Brammings skatere og Game Streetmekka i Esbjerg en workshop omkring blandt andet ønsker for et nyt område, men siden har der været stille om projektet.

Annonce

Selv efter pengene officielt blev afsat 16. september, har det været sparsomt med informationer, selv om der i Bramming er gætterier om, hvor området skal placeres, hvad området skal indeholde og hvem der i Bramming eventuelt skal være lokal tovholder på projektet.

Alternativ bevægelse

Et stort ønske fra både Gamestreetmekka og Esbjerg Kommune er, at mange unge fra Bramming og omegn vil tage del i processen, og man henviser gerne til streetområdet i Ribe, hvor en gruppe unge gennem flere år tog ejerskab på det populære område ved Ribe Fritidscenter.

- Det er super, at der er kommet et fokus på unges ønske om en skatepark i Bramming, og at det nu har udmøntet sig i noget helt konkret. Erfaringen siger, at budgetrammen er af en størrelse, der vil give rigtig mange unge i Bramming adgang til alternativ bevægelse, siger leder af Game Streetmekka Esbjerg, Robert Hansen, der ser frem mod en proces i 2022 med masser af ungeinddragelse og fokus på det lokale behov.

Annonce

Åben og sjov proces

Hverken han eller udviklingskoordinator Jannie Tolstrup fra Esbjerg Kommune kan dog endnu sige noget om, hvor parken skal placeres.

- Lige nu afventer vi, at den interne organisering omkring projektet falder endeligt på plads. Derefter glæder jeg mig til at komme i gang med de indledende øvelser. Jeg håber, at gruppen af skateinteresserede i Bramming ønsker at være lige så involverede som de unge skatere var i Ribe. Jeg vil gøre mit til, at det bliver en åben og sjov proces. Både for at sikre, at vi har interessenternes input med, så vi sikrer, at det, der skabes, er til dem, men også for at give skateparken den bedste start overhovedet muligt, siger Jannie Tolstrup.

Annonce

Planteskoleområdet

For May-Britt Andrea Andersen er det ungefaktoren meget vigtig i projektet. De skal definere, hvad de ønsker sig, men selv har hun en forsigtigt bud på en placering.

- Personligt tror jeg på ikke at sprede tingene alt for meget. I Bramming er der også planer i gang for det store planteskoleområde nær hallen, og det vil give god mening at foretrække en placering, hvor mange har sin gang i forvejen, siger May-Britt Andrea Andersen, der mener det også vil give god mening i forhold til planerne om at skabe mere liv i fritidscentret.

- Det er ved at lykkes, og i det hele taget er både dette og andre udendørsprojekter noget, vi har brændt meget for, fordi netop gademiljøer er gode til at skabe fællesskaber på kryds og tværs. Ønsket har været i Bramming gennem mange år, og da det blev til virkelighed i Ribe blev der sat fart på i Bramming, hvor forvaltningen i længere tid har kørt en proces, siger hun.

Budget

I Bramming er der i det kommunale budget afsat omkring 2,3 mio. kr. til et nyt skaterområde, mens budgettet for Ribes streetområde var 1,65 mio. kr.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Købmand tvunget til lukning: Så inviterede han de lokale til gratis orgie

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kultur

Gammel kærlighed til metal ruster ikke: Jacob drømmer om at gøre Esbjerg til hovedstad for metalmusik igen

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce