Annonce
Læserbrev

Hvor vigtig er Telemuren?

Læserbrev: Budgetforliget for 2020 i Aabenraa Kommune er netop afsluttet og skal om kort tid godkendes i byrådet.

Der er rigtigt mange, der gerne vil have en del af kagen, og der har været store ønsker til budgettet fra mange forskellige sider. Desværre er det ikke muligt at efterkomme alle ønsker, og her er det så, der kommer et lille hjertesuk fra mig: Jeg kunne godt tænke mig, at folk kiggede lidt længere ud end kun til deres egen næsetip.

Jeg forstår godt, at folk brænder for netop deres område, men der er nogle ting, der er vigtigere end andre i min optik.

Et eksempel er den efterhånden meget omdiskuterede telemur. Den har sat sindene i kog, og mange har ytret deres mening herom. Mit spørgsmål er – hvor vigtig er den i forhold til mere menneskelige ting?

Nuvel, den er kommet med i budgettet, og gudskelov har vi demokrati, så flertallet bestemmer.

Jeg har så et forslag til placeringen af Telemuren, hvor man kan slå to fluer med et smæk.

Der har nemlig været ytret ønske om at indhegne legepladsen ved Genforeningshaven. Var det muligt at sætte Telemuren op her?

Så bliver de små poder inde på legepladsen, og pengene til brug for genetableringen af muren får et menneskeligt aspekt!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce