Annonce
Læserbrev

Hvor vigtig er Telemuren?

Læserbrev: Budgetforliget for 2020 i Aabenraa Kommune er netop afsluttet og skal om kort tid godkendes i byrådet.

Der er rigtigt mange, der gerne vil have en del af kagen, og der har været store ønsker til budgettet fra mange forskellige sider. Desværre er det ikke muligt at efterkomme alle ønsker, og her er det så, der kommer et lille hjertesuk fra mig: Jeg kunne godt tænke mig, at folk kiggede lidt længere ud end kun til deres egen næsetip.

Jeg forstår godt, at folk brænder for netop deres område, men der er nogle ting, der er vigtigere end andre i min optik.

Et eksempel er den efterhånden meget omdiskuterede telemur. Den har sat sindene i kog, og mange har ytret deres mening herom. Mit spørgsmål er – hvor vigtig er den i forhold til mere menneskelige ting?

Nuvel, den er kommet med i budgettet, og gudskelov har vi demokrati, så flertallet bestemmer.

Jeg har så et forslag til placeringen af Telemuren, hvor man kan slå to fluer med et smæk.

Der har nemlig været ytret ønske om at indhegne legepladsen ved Genforeningshaven. Var det muligt at sætte Telemuren op her?

Så bliver de små poder inde på legepladsen, og pengene til brug for genetableringen af muren får et menneskeligt aspekt!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce