Annonce
Esbjerg

Hvorfor bevæger du dig ikke nok? Forskning skal gøre dig mere fysisk aktiv

"Danmark i Bevægelse" er den største kortlægning af danskernes motiver og muligheder for bevægelse nogensinde. Forskere på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (SDU) står for undersøgelsen. Pr-foto
"Danmark i Bevægelse" er den største kortlægning af danskernes motiver og muligheder for bevægelse nogensinde.

Syddanmark: Der gennemføres jævnligt landsdækkende undersøgelser af både danskernes sundhedsprofil og af deres idrætsvaner. Alligevel ved forskerne stadig meget lidt om, hvad der får nogle danskere til at bevæge sig meget, mens andre helst ikke bevæger sig mere end højst nødvendigt.

Men det forhold får de danske kommuner og idrættens organisationer nu lejlighed til at blive klogere på via et nyt forskningsprojekt, der kommer til at omfatte 400.000 danskere. Den store mængde data, der indsamles, vil give staten, kommunerne, organisationerne og andre aktører på området en detaljeret viden om, hvordan forskellige borgere motiveres af forskellige muligheder og dermed være et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser for at skabe et "Danmark i Bevægelse".

Kortlægger fysisk aktivitet

Med en støtte på knap 12 millioner kroner fra Nordea-fonden, vil forskere fra Syddansk Universitet (SDU) i de næste tre et halvt år arbejde på projektet "Danmark i Bevægelse".

- Vi vil koble data om adfærd og motiver med data om de muligheder for fysisk aktivitet og idræt, som findes i de enkelte danske kommuner. På den måde får vi et Danmarkskort over potentialet for at få flere danskere i gang med at være mere fysisk aktive, siger Bjarne Ibsen, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik ved SDU i en pressemeddelelse.

Formålet med projektet er, at flere danskere skal opleve glæden ved bevægelse og deltage i idrættens sunde fællesskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ambulanceredderne troede, Morten var død: Sov uvidende på bagsædet, da hans kammerat kørte galt

Annonce