Annonce
Esbjerg

Hvorfor bygges der et kæmpe hus på fem etager ved siden af et bevaringsværdigt hus?

På adressen Kronprinsensgade 8 opfører ejendomsudvikleren Jesper Rehne Jensen en boligejendom i fem etager med en penthouselejlighed på toppen. Arkivfoto: Ken Mathiesen
Annonce

Læserbrev: Der sker rigtig meget i vores kommuner Esbjerg og Varde, og jeg glædes oftest over udviklingen.

Et af stederne, hvor der bygges, er Kronprinsensgade i Esbjerg, hvor et utroligt smukt bevaringsværdigt hus fra 1895 (Kronprinsensgade 10) pludselig bliver nabo til en kæmpe ”blok”, som - i mit hoved - slet ikke passer ind.

Hvorfor har ikke politisk taget hensyn til et samlet ”gadelook” hvor netop den smukke gamle byggestil er bevaret. Normalt har man lokalplaner der netop sikrer dette, og efterfølgende en høringsfase hvor borgere i området kan give deres besyv med.

De gener jeg kan se borgerne i området er blevet påført er:

Privatlivets fred er krænket.

Frit udsyn til deres haver fra vinduer og altaner *Indbliksgener.

Skyggegener - boligen skygger for solen.

Meget tæt bebyggelsesgrad af grunden.

Evt. udsigt til Fanø er ødelagt.

Hvis man tjekker lokalplanerne ser det ud til at der har været to i spil. Tidligere kunne man bygge i to eller tre etager i denne gade – nu er der bygget fem etager!

Æstetiske overvejelser - tænk hvis man havde set, at der ligger fire smukke gamle huse i dette område, som kunne værne om byens korte historie - nu bliver de skilt ad med et fem etagers moderne byggeri.

Jeg synes vi som politikere skal være varsomme,  når noget skal bygges. Der er jo ingen, der siger, at man skal bygge i fem etager,  fordi man kan.

Sådan kommer den nye beboelsesejendom i Kronprisensgade 8 til at tage sig ud imod gaden. Illustration: Tekt Arkitekterne
Tom Arnt Thorup, medlem af byrådet i Varde, for Borgergruppen, kommer ofte til Esbjerg, men bryder sig ikke om alt, hvad han ser. Privatfoto.
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce