Annonce
Debat

Hvorfor i alverden skal man forsvare Paludans opførsel?

Paludan: "Rasmus Paludan er vanvittigt provokerende, men det handler jo ikke om ham. Det handler om, at venstrefløjen udviser en tolerance over for vold, når den begås af minoriteter. Hvis det virkelig handlede om, at man ikke bryder sig om hadefuld tale, så har vi masser af det fra Hizb ut-Tahrir, der har opfordret til drab på jøder i deres løbesedler. Dem demonstrerer venstrefløjen ikke imod," siger Lars Aslan Rasmussen.

Det er imponerende, at Lars Aslan kan få det ud af det, at det ikke handler om Rasmus Paludan, men om en påstået voldstolerance hos venstrefløjen.

Så kunne man selvfølgelig svare tilbage, at det enten handler om socialdemokratisk intolerance eller decideret dumhed, kombineret med en omfattende mangel på historisk viden om den danske venstrefløjs seneste historie, hvor selv Enhedslisten har afsvoret revolutionen.

Konklusionen er jo så, at i ytringsfrihedens navn er mennesker på venstrefløjen befængt med voldsidealer, mens tosser, som vi tidligere spærrede inde, når vi kunne konstatere, at de led af storhedsvanvid, nu har krav på respekt, fordi de ytrer og præsterer kulturelle voldsritualer, som vi for mindre end hundrede år siden forbandt med et voldeligt styre, der var årsag til over 60 millioners død.

Jeg var ved at falde ud af bilen, da jeg konstaterede, at den storhedsvanvittige ikke var låst inde, men kom ud af min højtaler på DR’s P1. Her kørte et fredeligt venstrefløjsmenneske afsted uden voldelige tanker eller idealer overhovedet, men bare med et krav om ret og rimelighed, og så skulle jeg præsteres for et tågehorn af usædvanlige dimensioner, der ovenikøbet er dømt for ytringer, som i praksis blev gennemført af racistiske mordere for mindre end hundrede år siden.

Lige i det sekund opstod der voldelige tendenser i mig, som gik ud over min helt uskyldige bil.

Normalt tror jeg på, at samtale og venlig vejledning er vejen frem, og jeg anerkender, at antipsykiatriens tese om, at patienterne i sindssygehospitalerne skal have lov til at være sammen med os andre, men lige når det drejer sig om Rasmus Paludan og Lars Aslan mener jeg, der bør gøres en undtagelse.

Det er jo heller ikke gået henover hovedet på mig, at stort set samtlige medier har forsvaret Paludans opførsel med henvisning til hans ret til at ytre sig. Det er bemærkelsesværdigt, at det, der aldrig før kunne komme i nærheden af en avisside eller en mikrofon, nu bliver inviteret indenfor og forsvaret!

Jeg ved ikke rigtigt, hvad det viser, men jeg synes ikke om det!

Annonce
Kurt Wissendorf Møller
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce