Annonce
Billund

Hvorfor laver kommunen cykelsti uden at tage hensyn til naboerne?

Her skal der være cykelsti, men naboerne er ikke glade. Arkivfoto: Alex Hermann

Læserbrev: I forbindelse med cykelsti mellem Skjoldbjerg, Almstok og Koldingvej har byrådet valgt en linjeføring, så det berører flest mulige husstande og skov på begge sider af vejen.

Er det byrådets holdning og strategi, at fredskov, træer, buske og folks haver er af mindre værdi og betyder mindre for biodiversitet end landbrugsjord og steder med marginal landbrugsjord?

Det er ikke det, man hører fra folketinget.

Annonce

Biodiversiteten i området kan øges i restjordstykker ved vejforlægning. Billund Kommune vil jo gerne være en grøn og naturvenlig kommune.

Eller er det for at have et eksempel, så turister kan se, hvordan man kan gøre indgreb i fredsskov, natur, landsby, folks livsværdier og glæder, når der skal ændres i landskabet og ikke tages hensyn til dette?

Man kunne ved lidt vejregulering og forståelse for beboernes ønsker lave en cykelsti til glæde for kommunens indbyggere og beboere uden at ødelægge overnævnte ting.

Et argument, der bruges, er vand- og andet forsyningsnet. Det kan ligge mellem vejbane og cykelsti, hvor det er muligt. Gennem Almstok by kan det ligge under vejbelægning som i andre byer.

Vil vi være kommunen med flest cykelstier uden hensyntagen til omkostninger for mennesker og landskab? Eller måske et valgløfte, der skal gennemføres med samme begrundelse?

Jeg tror stadig på, at man har indset, det er gået for stærk, og er ved at revurdere det til gavn for mennesker og landskab.

Dette er ikke kritik, og må ikke opfattes som dette, af dem, der må udføre byrådets beslutninger i marken og må lægge ryg til vores kritik og frustrationer.

De er flinke, høflig og lydhøre, når de udfører deres pålagte opgave.


Er det byrådets holdning og strategi, at fredskov, træer, buske og folks haver er af mindre værdi og betyder mindre for biodiversitet end landbrugsjord?


Per Nyhus (DF) svarer:

Jeg vil som udvalgsformand for teknik- og miljøudvalget påtage mig at svare på dit læserbrev.

Byrådet har på ingen måde en holdning til, om landbrugsjord har højere værdi end havejord samt buske og træer. Det er vigtigt for byrådet, at vi har gode og sikre forhold for vores cyklister, særligt for vores børn og unge. Vi er klar over, at det kan virke indgribende for den enkelte lodsejer, når vi på fællesskabets vegne gerne vil skabe gode cykelstier mellem vores byer. Der vil desværre altid være nogle kompromisser der skal til for at et sådant projekt kan lykkes.

Jeg ved der lige pt. foregår en dialog mellem lodsejere, trafikplanlægger og projektleder på projektet, denne dialog er ikke færdig endnu, så der vil helt sikkert stadig være nogle justeringer og tilpasninger på projektet. Inden projektet bliver udbudt, skal der være åstedsforetning, hvor projektet bliver endeligt præsenteret, og hvor kommentar og inputs til projektet stadig kan ændre på tingene.

Disse kommentar og input fra åstedsforetningen skal byrådet forholde sig til, inden projektet kan komme i udbud, og vi kan få en ny cykelsti til glæde for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce