Annonce
Tønder

Hvorfor reagerer vore politikere ikke?

Annonce

Læserbrev: Der har i JV de seneste dage været flere artikler om massive overløb fra vore rensningsanlæg til stor skade for miljøet. Særlig renseanlægget i Højer har der været stor fokus på.

Det er ikke så mærkeligt. Rensningsanlægget har, i 2019, sendt ikke mindre end 39.000 kubikmeter direkte ud i Vadehavet. Udledningen indeholdt 85 procent af Højers spildevand, da rensningsanlægget kun kunne rense de 15 procent.

Overløbet indeholdt næsten samme mængde organisk materiale (afføring og andre uhumskheder), som rensningsanlægget udledte i hele 2019.

Er det rimeligt, at Højers borgere betaler fuld pris for at få deres spildevand renset, når det ikke sker?

Det undrer mig, at vi ikke hører vore byrådsmedlemmer kommentere på dette. Hvis det har været dem ubekendt, har de da godt nok sovet i timen.

Rensningsanlægget i Højer er imidlertid ikke den eneste synder. I 2019 har der været et samlet overløb fra Tønder Forsynings rensningsanlæg på 143.206 kubikmeter.

Det viser et skærende misforhold mellem, hvordan kommunen selv sviner og dens krav til borgerne i det åbne land, hvor man rask væk udsteder påbud, hvis bare én kop spildevand på nogen måde, teoretisk, kan nå frem til et vandløb. Påbud, der for den enkelte nemt kan koste op til 100.000 kroner.

Vi må kræve, at byrådsmedlemmerne kommer på banen og stopper dette vanvid.

Husk, I er valgt af borgerne i Tønder kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce