Annonce
Danmark

Hvorfor skabe trængsel i det danske sommerland?

Mette Marie Hansen
Annonce

De fleste af os er naturligvis taknemlige for, at forårets coronapandemi ikke ramte Danmark nær så hårdt som frygtet, takket være rettidig omhu fra regering og folketing.

Men jeg begriber simpelthen ikke, hvorfor man ovenpå at have brugt så mange penge på at holde os væk fra trængsel, nu vælger at bruge fællesskabets penge på at skabe trængsel. 50.000 danskere sendes afsted på billige togbilletter, færgebilletter til småøerne gøres gratis og der gives tilskud til billigere billetter på en lang række koncerter og forskellige kulturattraktioner.

Det er absolut ingen straf at holde ferie i Danmark, tværtimod! Det behøver man ikke at belønnes for. Og der er i forvejen spidsbelastning alle vegne i juli.


Det er absolut ingen straf at holde ferie i Danmark, tværtimod! Det behøver man ikke at belønnes for. Og der er i forvejen spidsbelastning alle vegne i juli.

Mette Marie Hansen


Det der gør mig så harm er at de, der har betalt den højeste pris under nedlukningen i form af ensomhed, nemlig de kronisk syge og ældre, typisk på førtids eller folkepension, nu skal lægge øre til forargelse over at de får foræret 1000 kroner (pensionister betaler også skat og mange har betalt skat af deres arbejde et helt liv) men skønt pengene næppe får lov at samle støv hos pensionisterne ville de angiveligt sætte bedre gang i hjulene andetsteds, hedder kritikken.

Det er med overvejende sandsynlighed ikke denne befolkningsgruppe, der har rejst på skiferie eller til eksotiske rejsemål, danset can can og taget smitte med hjem. Det har de, der trænger mest til opmuntring og sidder meget alene nemlig slet ikke råd eller kræfter til.

Coronavirus er ikke væk, den ligger stadig og ulmer i blandt os.

Mange af de der nu sidder alene, uden at kunne benytte de billige rejse eller kulturtilbud i sommer, skal altså samtidig opleve at blive fornedret over at de får 1000 kroner udbetalt til efteråret, til at forsøde en ensformig tilværelse, alt imens de kan sidde og se frygtsomme til mens sommerens sammenstimlen med tilskud fra fælleskassen, skaber nye smittekæder og medvirker til risikoen for, at vi går ind i efteråret med en ny coronanedlukning til følge….

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Debat

Debat: Hvornår bliver det minkenes tur?

Annonce