Annonce
Esbjerg

Hvorfor skal vi have negativ særbehandling?

I et ægte demokrati er man ikke bange for at høre borgerne, hvilket er hele ideen med at sende en lokalplan i høring i otte uger, inden byrådet skal tage endelig stilling. En høring er også mere forpligtende og seriøs end en afstemning på de sociale medier. Privatfoto

Læserbrev: Tak til byrådsmedlem Hans Erik Møller, der i sit indlæg i JydskeVestkysten spørger ind til særbehandling af bygherrer. Desværre vælger han ikke selv at forklare, hvorfor han og Socialdemokratiet vil give os negativ særbehandling.

Fakta er nemlig, at Socialdemokratiet i Esbjerg Byråd indtil for nylig ikke havde problemer med højhuse i bymidten. I 2017 var de med til at godkende en lokalplan, der tillader et højhus på 14 etager til hotel og boliger i Skolegade – overfor det gamle posthus, Hotel Ansgar og flere andre historiske bygninger.

Læserne har heller ikke fået en forklaring på, at Socialdemokratiet så sent som i oktober sidste år sagde ja til et højhus på på Rio-grunden, nabomatriklen til Ting og Arresthuset.

Annonce

Og hvorfor forsøgte højhusmodstanderne ikke at bremse alle fremtidige højhuse i Esbjergs bymidte, da man under vedtagelsen af en ny lokalplan for hele centrum udelod blandt andet vores grund i Torvegade.

Socialdemokratiet har ikke flertal for den pludselige modstand mod højhuset, men postulerer, at der er bred folkelig modstand mod højhuse. Fællesledelsen, byrådsgruppens politiske overhund, udviser også en komplet mangel på respekt for det politiske flertal i Esbjerg Byråd, når man laver en underskriftsindsamling med henblik på at blokere en offentlig høring af lokalplanforslaget for Torvegade 6.

I et ægte demokrati er man ikke bange for at høre borgerne, hvilket er hele ideen med at sende en lokalplan i høring i otte uger, inden byrådet skal tage endelig stilling. En høring er også mere forpligtende og seriøs end en afstemning på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Annonce