Annonce
Esbjerg

Hvorfor skal vi have negativ særbehandling?

I et ægte demokrati er man ikke bange for at høre borgerne, hvilket er hele ideen med at sende en lokalplan i høring i otte uger, inden byrådet skal tage endelig stilling. En høring er også mere forpligtende og seriøs end en afstemning på de sociale medier. Privatfoto

Læserbrev: Tak til byrådsmedlem Hans Erik Møller, der i sit indlæg i JydskeVestkysten spørger ind til særbehandling af bygherrer. Desværre vælger han ikke selv at forklare, hvorfor han og Socialdemokratiet vil give os negativ særbehandling.

Fakta er nemlig, at Socialdemokratiet i Esbjerg Byråd indtil for nylig ikke havde problemer med højhuse i bymidten. I 2017 var de med til at godkende en lokalplan, der tillader et højhus på 14 etager til hotel og boliger i Skolegade – overfor det gamle posthus, Hotel Ansgar og flere andre historiske bygninger.

Læserne har heller ikke fået en forklaring på, at Socialdemokratiet så sent som i oktober sidste år sagde ja til et højhus på på Rio-grunden, nabomatriklen til Ting og Arresthuset.

Annonce

Og hvorfor forsøgte højhusmodstanderne ikke at bremse alle fremtidige højhuse i Esbjergs bymidte, da man under vedtagelsen af en ny lokalplan for hele centrum udelod blandt andet vores grund i Torvegade.

Socialdemokratiet har ikke flertal for den pludselige modstand mod højhuset, men postulerer, at der er bred folkelig modstand mod højhuse. Fællesledelsen, byrådsgruppens politiske overhund, udviser også en komplet mangel på respekt for det politiske flertal i Esbjerg Byråd, når man laver en underskriftsindsamling med henblik på at blokere en offentlig høring af lokalplanforslaget for Torvegade 6.

I et ægte demokrati er man ikke bange for at høre borgerne, hvilket er hele ideen med at sende en lokalplan i høring i otte uger, inden byrådet skal tage endelig stilling. En høring er også mere forpligtende og seriøs end en afstemning på de sociale medier.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere kaster redningskrans: Headspace er tæt på redning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce