Annonce
Debat

Hvorfor skriver vi om en medarbejderfest?

Det vakte forargelse hos mange, da vi for en uge side bragte artiklen "Sygehusansatte festede for knap en million kroner". Men forargelsen var ikke rettet mod Sygehus Sønderjylland, der belønnede 1600 medarbejdere med en fest til cirka 800.000 skattekroner.

Forargelsen var rettet mod os på JydskeVestkysten. Det kan man forvisse sig om på vores Facebook-side, hvor vi lavede et opslag om artiklen. Flere end 500 har siden kommenteret opslaget, og mange af dem mener, at overskriften og indledningen på artiklen lægger op til, at læserne skal blive forargede over noget, som de hårdt prøvede medarbejdere har fortjent efter, at Sygehus Sønderjylland er kommet godt igennem en problemfyldt periode.

Men hvorfor overhovedet skrive om en medarbejderfest, som der hvert år holdes masser af betalt af arbejdsgiverne? På JydskeVestkysten får hver medarbejder for eksempel i år 250 kroner i tilskud til deltagelse i de lokale redaktioners julefrokoster, og dem skriver vi da ikke om.

Men mens private virksomheder selv kan disponere over sine penge uden at skulle udlevere bilag, forholder det sig anderledes i det offentlige. Det er vores allesammens penge, der bruges, og derfor er det vigtigt, at vi som medier løbende undersøger forbruget af de fælles midler.

Dermed kan vi afsløre overforbrug og misforbrug, men vi kan også modvirke mytedannelser, fordi det kommer frem, hvad pengene er brugt til og hvorfor. Som i dette tilfælde, hvor mange mennesker har hyldet, at regionen som belønning for en god indsats har brugt 500 kroner per medarbejder på en stor fest.

Et andet stort emne i JydskeVestkysten i den forløbne uge har været chauffører og transportbranchen. I mandags holdt vi sammen med vognmandsforeningen ITD et transportpolitisk topmøde med fokus på blandt andet den såkaldte cabotagekørsel, der begrænser udenlandske chaufførers indenrigskørsel til at være tre ture på syv dage. Tirsdag blev tre medarbejdere fra transportirmaet H.P. Therkelsen anholdt for mistanke om dokumentfalsk i forbindelse med cabotagekørsel. Onsdag blev de idømt betingede domme.

Artikler om disse sager er blandt dem, jeg herunder anbefaler fra den forløbne uge. God læselyst og god weekend!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce