Annonce
forside

Hvorfor skulle vi se på hængning og halshugning

Læserbrev: Der er mange meninger om den såkaldte udsmykning, i vores ellers smukke gågade i Aabenraa. Og sådan skal det også være.

Jeg fik mange likes, da jeg på Facebook var kritisk over for det, man kunne opleve på gågaden i forbindelse med halloween.

Er det så svært at finde på noget at glæde sig over?

Jeg kender børn, som absolut ikke bryder sig om at se halshugning, hængning, kirkegård med en halvåben kiste og gravsten og en lille pige.

Vi har i disse tider, hvor vi efterhånden kun hører om vold og forbrydelse i medierne, specielt islamister, ikke brug for at se på disse kunstige monstre.

Vi har brug for sjove og glædelige oplevelser. Vi skal ikke springe på vognen med halshugning og hængning, som vi kun oplever i nationer, vi ikke bryder os om.

Vore børn skal opdrages til tage afstand fra disse handlinger, og det gøres ikke ved, at det bliver en "naturlig" oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];