Annonce
Tønder

Hvornår begynder Tønder Kommune at følge loven?

Annonce

Læserbrev: Jeg gad godt vide, om embedsmændene i Tønder Kommune på egen hånd har fredet min nabos ulovligt opstillede vindmølle, eller om der også har været politikere inde over.

Det er i hvert fald en kendsgerning, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg og hans medarbejdere bevidst undlod at gribe ind og stoppe den ulovlige mølle, da de fik kendskab til den i 2016.

Min nabo fik i 2007 tilladelse til at opstille en husstandsvindmølle med en totalhøjde på 20 meter og et vingefang på fem meter. Den blev placeret blot 82 meter fra skellet til min grund, men gav ikke anledning til gener. Møllen blev i 2013/2014 erstattet af en ny, ulovlig mølle med en navhøjde på 17,5m og rotordiameter på 15 meter, der er tilsluttet elnettet.

Tønder Kommune vurderede dengang, at møllen stred imod så mange regulativer, at den aldrig vil kunne godkendes, men man valgte alligevel ikke at gribe ind.

Da min nabo begyndte at opstille en ny og endnu større vindmølle i januar i år, kontaktede jeg kommunen. Siden møllen, der er købt brugt, (en model der stammer fra 1979) kom i drift, har vi døjet med støjgener og voldsomme skyggevirkninger både ude og inde fra om eftermiddagen og ud på aftenen, når solen står på. Det tog flere måneder, før naboen fik påbud om at stoppe driften, mens Tønder Kommune foretager en "lovliggørelse".

Gad vide, om de denne gang vælger at følge lovgivningen eller kryber udenom, sådan som det var tilfældet i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce