Annonce
Sydjylland

Hvornår er det min tur? Sygehuse bliver kimet ned med spørgsmål om corona-vaccine

70-årige Jørgen Klausen, der bor på plejehjemmet Hedelund i Esbjerg, var den første borger i Esbjerg Kommune, der blev vaccineret. Mange andre borgere vil vide, hvornår det er deres tur, men de skal lade være med at ringe til sygehuse eller andre steder, understreger koncerndirektør i Region Syddanmark. Foto: John Randeris
Telefonerne er rødglødende på sygehusene i Region Syddanmark. Borgere vil vide, hvornår de kan blive vaccineret. Det lægger et unødvendigt pres, siger koncerndirektør og opfordrer folk til at lade være med at ringe.
Annonce

Vaccine: Mens de første borgere i Syd- og Sønderjylland tirsdag modtog den længe ventede coronavaccine, lagde Sygehus Lillebælt en besked på sin hjemmeside under overskriften VIGTIG.

Sygehusets telefoner er rødglødende, fordi borgere ringer ind for at få at vide, hvornår det er deres tur til at blive vaccineret, lyder det i meddelelsen.

Men det koster tid og ressourcer, og derfor understreger sygehuset i meddelelsen, at borgere får direkte besked i enten e-boks, per brev eller via egen læge, når det bliver deres tur til at få vaccinen.

- Hjælp os med at dele denne information, så vi kan spare en masse opkald til sygehuset, skriver sygehuset.

Ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen er det ikke kun personalet på Sygehus Lillebælt, der har travlt med at besvare opkald og andre henvendelser.

- Der er rigtig mange henvendelser om, hvornår det bliver ens tur. De beslaglægger en masse personaleressourcer, siger han.

Den første nål og den første ampul med vaccine fra tirsdagens vaccinationer i Sønderborg Kommune blev gemt til Museum Sønderjyllands eget sygehusmuseum. PR-Foto: Sønderborg Kommune

Han opfordrer folk til at lade være med at ringe, fordi det lægger et stort pres på telefonsystemerne og personalet, der i forvejen har travlt. Dertil kommer, at personalet ikke er i stand til at svare på, hvornår enkelte borgere kan vaccineres.

- Vi skal nok kontakte folk, siger han og påpeger, at sundhedspersonale og plejehjemsbeboere bliver prioriteret først.

I løbet af de næste tre uger vil andre sårbare grupper få indkaldelse til vaccination, siger han.

Tirsdag blev de første borgere i blandt andet Esbjerg, Kolding og Sønderborg vaccineret.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har besluttet rækkefølgen for, hvornår hvilke befolkningsgrupper skal tilbydes vaccinen.


Der er rigtig mange henvendelser om, hvornår det bliver ens tur. De beslaglægger en masse personaleressourcer.

Kurt Espersen, Koncerndirektør i Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce