Annonce
Esbjerg

Hybridbil, ladcykel og nye initiativer: Ny arbejdsgruppe skal udvikle nye idéer for Ribes turistkontor

Der skal tænkes nye tanker for Ribes turistbureau. Blandt andet nedsættes der en arbejdsgruppe, der skal komme med nye idéer til, hvordan udnyttes bedst muligt. Arkivfoto
Ribe har mistet 60.000 besøgende på byens turistkontoret over de sidste 10 år. Derfor nedsættes en arbejdsgruppe på tværs af erhverv, guider og attraktioner for at skabe nyt liv på Ribes turistkontor i en demokratisk proces. Destinationschef fra Destination Vadehavskysten forklarer samtidig, at Ribes turistkontor ikke lever op til arbejdsmiljøkrav for sekretariatets medarbejdere, der derfor er flyttet til Esbjerg.

Ribe: Turisternes adfærd har ændret sig, og over de seneste ti år er der sket et fald på 75 pct. i antal besøgende på turistkontoret i Ribe og et fald på 65 pct. over de seneste ni år på Fanø Turistbureau.

Gæsterne søger i højere grad information på de sociale medier, før de ankommer, og hos visitribeesbjerg.dk har der været en stigning på antallet af besøgende på hjemmesidesiden på 500 pct. indenfor 10 år.

- At turisterne ikke bruger turistbureauerne i samme grad, er en udvikling, vi ikke kan bremse, og vi er nødt til at se på, at vi kan møde gæsterne der, hvor de er, for vi vil gerne møde dem og inspirere dem, både før og når de ankommer til destinationen, siger destinationschef Hans Peter Folmann i en pressemeddelelse, hvor han forklarer, at Destination Vadehavskysten derfor har derfor igangsat en række initiativer for at teste, hvordan der sikres en god service, når gæsterne ankommer til destinationen.

Annonce

Dette består blandt andet af et mobilt turistkontor i sommeren 2021, i form af både en hybridbil til Ribe og en el-ladcykel til Fanø, der skal køre rundt i destinationen og være til stede ved events og der, hvor gæsterne samler sig.

Derudover vil man lave inspirationer hos forskellige partnere, så gæsterne ikke kun kan serviceres på de nuværende turistkontorer i Ribe, Esbjerg og på Fanø, men også hos udvalgte overnatningssteder, attraktioner med mere, så der fremadrettet er 10 steder, turisterne kan gå til for at blive serviceret.

Turistkontor har mistet liv

- Vi har en utrolig smuk bygning med en meget central placering i Ribe, som med tiden har mistet en stor del, af det liv, som bygningen har været omdrejningspunkt for. Vi ønsker, at den igen skal være et aktiv for byen, og vil sammen med erhvervet, borgerne og aktørerne finde ud af, hvordan vi genskaber liv i bygningen, siger Hans Peter Folmann, siger han og forklarer, at der i en kommende arbejdsgruppe vil være repræsentanter fra Sydvestjyske Museer, Quedens Gaard, Ribe Handelsstandsforening, Ribe Kunstmuseum og byens guider og vægtere.

I forbindelse med skabelsen af Destination Vadehavskysten er sekretariatet i øjeblikket placeret i Esbjerg, og det er der ifølge Hans Peter Folmann en god forklaring på.

- Torvet 3 i Ribe dækker ikke de basale behov, vi har som organisation og lever ikke op til APV’s krav om arbejdsmiljø til de otte medarbejdere, vi er. Samtidig er der er ingen mødelokaler. For mig er det ikke afgørende, om vi sidder i Ribe eller Esbjerg, men vi er nødt til at leve op til kravene i forhold til arbejdsmiljøloven og give vores medarbejdere et nogenlunde godt sted at arbejde fra, siger Hans Peter Folmann.

Vedtægterne

Destination Vadehavskysten er ikke længere en del af Business Esbjerg, og dermed følges heller ikke foreningens vedtægter om, at turismedivisionen er forankret i Ribe.

Efter omorganisering fra 1. januar 2021 af hele turismestrategien for Esbjerg og Fanø Kommuner under navnet Destination Vadehavskysten lyder det nu i vedtægterne, at foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce