Annonce
Tarm

Hyggelig fortælleaften på Lille Mølle i Ådum

Fortælleaftenen på Lille Mølle var med harmonikamusik. Foto: Bodil Kronborg
Annonce

Ådum: Til fortælleaftenen på Lille Mølle i Ådum blev der fyldt godt op ved bordene. Deltagerne kan se tilbage på en god og afvekslende aften. Jørn Egsgaard og Laurids Lauridsen fra Tarm, spillede festlig harmonikamusik fra starten og også hen over aftenen til fællessangene på det omdelte ark.

Tidligere vognmand og buschauffør Hans Egon Clausen lagde ud med sin livsberetning. Han blev født i Astrup i Anden Verdenskrigs første år og kunne huske flere episoder fra krigsårene. Kort efter hans konfirmation flyttede familien til Skjern, hvor faderen startede vognmandsforretningen, som han senere overtog. Muntre episoder var der at fortælle fra de senere år med turistbus både herhjemme og udenlands.

Annonce

Opvækst og slægt med tyske rødder

Catharina Clausen, født Krüger, fortalte om sit liv, som havde formet sig noget anderledes i opvæksten. Hun blev også født under krigen og voksede op i dansk område, som dog havde været tysk fra 1864 til 1920. Hendes familie er tysk, og hun har gået i tysk skole. Grænselandets problematik beskrev hun i skildringen af sin far og bedstefar, der begge holdt sig neutrale og malede deres porte grå og beslaget sort, hvor det ellers var rødt/hvidt eller grønt/sort. Catharina rejste som ung mod nord og fik arbejde på Cirklen i Skjern. Her mødte hun Hans Egon, så hun er blevet her.

Der var kaffe midtvejs. Poul Erik Poulsen takkede de medvirkende og fremmødte for en god aften.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce