Annonce
forside

Hyggeligt og debatfyldt valgmøde i Kværs

Kaffe, politikere og borgere fra Kværs og Tørsbøl. Så er der lagt op til valgmøde i Kværs. Foto: Timo Battefeld

Lørdag var der valgmøde i Gråsten Fjerkræs kantine. Fire politikere og seks borgere mødte op til en snak om blandt andet asfalt, firesporet vej på Nordals og byggegrunde.

Kværs: Det er sjældent, at et valgmøde er så lille, at alle i rummet får lejlighed til at præsentere sig. Sådan var det lørdag middag, da Gråsten Fjerkræ åbnede sin kantine til et valgmøde med 'Kværs' som tema. De seks borgere fra Kværs og Tørsbøl præsenterede sig selv og deres baggrund. Det gjorde de fire politikere Sven Jensen (V), Aase Nyegard (Fælleslisten), Jan Rytkjær Callesen (DF) og Hans Jørgen Albrechtsen (S) også.

Det er anden gang, at Gråsten Fjerkræ åbner sin kantine til en valgdebat. Første gang kom der ingen vælgere, men det gjorde der anden gang.

Niels Peter Nielsen fra Tørsbøl efterspurgte billigere byggegrunde.

- Vi vil gerne have gang i byggeriet, men byggegrundene koster det samme som i Sønderborg, sagde han.

Aase Nyegaard, der sidder i kommunens økonomiudvalg, kunne oplyse, at udvalget for nylig har drøftet det.

- Nogle steder skal prisen sættes ned. Og det bliver den også, sagde hun.

Sven Jensen bor selv i Tørsbøl.

- Grundene bliver ikke prioriteret herude. De er vokset til, så ingen kan se dem, sagde han.

Fire politikere og seks borgere mødtes til en valgsnak. Foto: Timo Battefeld

For meget grønt

Hans Lenger fra Kværs sagde tak for den nye cykelsti men efterlyste vedligehold af de gamle cykelstier, veje og grønne områder. Jan Rytkjær Callesen, der sidder i teknik- og miljøudvalget, kunne oplyse, at der er sat 20 millioner af til ny asfalt i de kommende år. Aase Nyegaard oplyste også, at der er sat flere penge af til grønne områder.

Flere borgere havde eksempler på ting, som ikke bliver vedligeholdt. I Kværs har de lavet deres eget plæneklipperlaug, som slår kommunale områder. Det vil Jan Rytkjær Callesen gerne væk fra.

- Vi har i Dansk Folkeparti foreslået, at vi skal have et lokalt forankret vej og park. Lige nu er det centraliseret. Vi skal have en slags landsbypedel, der kan holde øje med tingene. Jeg er imod, at borgerne slår det græs, sagde han.

Valgmøde i Kværs. Foto: Timo Battefeld
Annonce

For lidt transport

Selvom der er et stykke fra Kværs til Nordals, så blev den firesporede vej til Nordals også diskuteret. Aase Nyegaard kommenterede vejen med et 'Glem det!' Og Hans Jørgen Albrechtsen kaldte forslaget for 'Fed valgflæsk'. Sven Jensen forsvarede sit partis forslag.

- Multikulturhuset på haven og Spejdernes Lejr blev ikke lavet på én dag. Det er det samme med vejen. Det er ikke noget, vi går i gang med i januar, men når der kommer et ferieresort, så er der ingen, der gider sidde i kø på vej på ferie. Så kan flertalsgruppen skyde det ned, alt det de vil, sagde Sven Jensen.

Flere borgere efterlyste bedre offentlig transport. Det gjorde Hans Jørgen Albrechtsen, der bor i Kværs, også.

- Det er en skændsel, at når vores børn er færdig med folkeskolen, så kan de ikke bruge Sønderborg som uddannelsesby, fordi det tager en time i forskel at komme frem. Det er pinligt, sagde han.

Der blev diskuteret flere løsninger som ændrede køreplaner for bussen og en skinnebus fra Tinglev mod Sønderborg, som kunne køre timebaseret kørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce