Annonce
Kultur

I aften medvirker sønderjyske Dorthe i populært tv-program: Har siddet i hus til halsen i fem år

Dorthe Petersen foran sin bungalow fra 1939 i Kliplev, som hun får hjælp til at sælge i "I hus til halsen". I baggrunden ses Line Franck og Søren Vester, som er programmets eksperter. Foto: Matias Olsson DR
En liggetid på næsten fem år fik det populære tv-program "I hus til halsen" til at rykke til Kliplev og hjælpe 64-årige Dorthe Petersen.

Denne artikel afslører, hvad der sker med Dorthe Petersen og huset i Kliplev, så læs ikke videre, hvis du vil vente til, du har sendt tv-programmet.

Kliplev: 64-årige Dorthe Petersen fra Kliplev får onsdag aften stor hjælp til at få opfyldt sin drøm om at få solgt sit hus i Kliplev og flytte tættere på børnebørnene på Fyn.

Hun medvirker nemlig i det populære tv-program "I hus til halsen", hvor ejendomsmægler Line Franck, designer Søren Vester og håndværker Dennis Salomonsen rykker ud og hjælper trængte danskere med at få solgt deres huse.

I fire dage arbejder de med at få transformeret husene, så de bliver nemmere at få solgt, og Dorthe Petersens hus fik også den helt store overhaling, som gjorde, at huset, som havde en liggetid på næsten fem år inden det store arbejde, blev solgt efter en måned.

- Jeg er meget spændt på at se programmet. Jeg har stadig kontakt til én af producerne, og han siger, at jeg godt kan glæde mig. Jeg skal se det sammen med to af mine børn, og jeg skal nok have kleenex med, fortæller Dorthe Petersen i telefonen.

Tårer er der nemlig mange af i programmet, hvor den 64-årige efterlønner ikke lægger skjul på, at huset er en meget tung byrde for hende. Hun er ramt af slidgigt og er bange for at falde på de mange trapper i huset og samtidig føler hun sig ensom i Kliplev og er meget påvirket af situationen, hvor hun ikke længere føler, at hun kan løse problemet selv.

- Huset er en klods om benet. Børnebørnene trækker i mig. Jeg har det fantastisk sammen med dem. De giver mig solskin i hjertet - lige indtil jeg skal hjem, siger hun i programmet.

I slutningen af programmet kan man derfor se en meget glad Dorthe Petersen, da hun først får beskeden om, at banken har streget hendes gæld, og siden hen får solgt og derfor kan få opfyldt drømmen om at flytte til Fyn.

- Sikke et åg, der er lettet fra mine skuldre. Fremtiden ser lys ud, og jeg glæder mig usigeligt meget, siger hun.

I hus til halsen

Programmets eksperter får til opgave at hjælpe familier ud af meget klemte situationer, hvor et hussalg nærmest virker utopisk.

Eksperterne i form af ejendomsmægler Line Franck, designer Søren Vester og håndværker Dennis Salomonsen skal nu gøre alt hvad de kan, så familierne forhåbentlig få deres hus solgt og kan komme videre i livet.

Programmet er i gang med sin niende sæson.

Lige nu søger DR efter medvirkende til den tiende sæson af programmet.

Embed:DR søger medvirkende til en eventuel ny sæson af 'I hus til halsen'
https://www.dr.dk/om-dr/medvirkende-og-publikum/dr-soeger-medvirkende-til-en-ny-saeson-af-i-hus-til-halsen


Jeg er meget spændt på at se programmet. Jeg har stadig kontakt til én af producerne, og han siger, at jeg godt kan glæde mig. Jeg skal se det sammen med to af mine børn, og jeg skal nok have kleenex med.

Dorthe Petersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce