Annonce
Sønderborg

I arbejdstøjet: Fire ud af fem genopstiller for Slesvigsk Parti

Stephan Kleinschmidt har siddet i Sønderborg Byråd i snart fire perioder og fortsætter som spidskandidat for Slesvigsk Parti. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fire ud af Slesvigsk Partis fem byrådsmedlemmer i Sønderborg melder sig nu klar til kommunalvalget i 2021. Stephan Kleinschmidt har fire valg bag sig og igen spidskandidat, mens Dieter Jessen siger farvel efter to perioder i byrådet.
Annonce

Sønderborg: Såvel Stephan Kleinschmidt, Gerhard Bertelsen, Christel Leiendecker og Kirsten Bachmann har sagt ja til at genopstille til valget den 16. november 2021. Det femte byrådsmedlem, Dieter Jessen, takker af efter to perioder.

Til kommunalvalget 2017 fordoblede Slesvigsk Parti sit stemmetal og gik fra tre til fem mandater. I allerhøjeste grad med hjælp fra spidskandidat Kleinschmidts personlige stemmetal. Stephan Kleinschmidt blev valgt ind i 2005.

- Vi har formået at bygge bro mellem rød og blå blok – netop fordi indhold er vigtigere en partifarve. Med to stærke borgmesterkandidater fra rød og blå blok er der igen behov for et stærkt Slesvigsk Parti i midten, der kan samle blokken. Selvfølgelig er der fortsat plads til at markere politisk kulør, men jeg holder på, at god politisk takt og tone er den mest frugtbare vej frem, siger Stephan Kleinschmidt.

Annonce

Erhvervsmanden

Tidligere Danfoss-direktør, Gerhard Bertelsen, har præget partiets erhvervspolitik og fortsætter også.


Med to stærke borgmesterkandidater fra rød og blå blok er der igen behov for et stærkt Slesvigsk Parti i midten, der kan samle blokken.

Stephan Kleinschmidt


- Slesvigsk Parti har skabt politiske resultater, og vi har endnu mere at bidrage med. Erhvervsklimaet er i top og turismen boomer. Det bliver spændende om fire års målrettet indsats afspejles i valgresultatet. Det tror jeg på, siger Gerhard Bertelsen, der er formand for erhvervsudvalget.

For Dieter Jessen bliver det ikke til valgkamp, og han takker af efter to perioder i kommunalpolitik.

- Jeg er taknemmelig for at kunne hjælpe borgere, organisationer og institutioner på vej og sætte mit socialpolitiske præg. Nu vil jeg gerne have mere tid til andre ting, siger Dieter Jessen, som er medlem af social- og seniorudvalget samt teknik- og miljøudvalget.

Slesvigsk Parti holder opstillingsmøde til foråret og forventer løbende at kunne præsentere flere kandidater til listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce