x
Annonce
Tønder

I Bredebro kan man give blomster hele døgnet rundt

Indehaver af Centrum Blomster i Bredebro, Annika Luff Jensen, har nu sørget for, at der kan handles blomster hele døgnet rundt. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Hos Centrum Blomster i Bredebro kan man nu købe blomster døgnet rundt. Et særligt område af butikken er tilgængeligt 24 timer i døgnet.

Bredebro: Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at have blomster med hjem til konen, kæresten eller ens gamle mor. I hvert fald ikke, hvis man bor i nærheden af Bredebro.

Her har Centrum Blomster og indehaver Annika Luff Jensen tænkt ud af boksen, og nu indrettet et rum i butikken, så der er adgang hele døgnet rundt.

- Det er noget, jeg har tænkt over gennem længere tid, men med coronaen, og det, at vi skal mindske kundekontakten mest muligt, var det oplagt at få planerne ført ud i livet, fortæller Annika Luff Jensen.

Hun har indrettet en "shop-i-shop" - et område med videoovervågning, og hvor der altså er fri adgang 24 timer.

- Det er gavekurve, sammenplantninger og buketter. Og så satser jeg på, at alle handler med ærlighed, og husker at betale for blomsterne med mobilepay, lyder det videre.

Annonce

Tænker du også ud af boksen?

I disse tider er det nødvendigt for caféer, foreninger, erhvervsdrivende, detailhandlende - ja, faktisk alle, at tænke utraditionelt og "ud af boksen" for at komme godt igennem coronakrisen.

De historier vil vi gerne forsøge at fortælle.

Så hvis du eller din virksomhed på en eller anden måde tænker utraditionelt under coronakrisen, eller hvis du har haft ekstraordinær succes med et tiltag, du har taget på grund af coronakrisen, så hører vi gerne om det.

Skriv til journalist Betina Skjønnemand på beskj@jfmedier.dk og fortæl, hvordan du tilpasser dig og tænker ud af boksen.

Testet i det små

Det nye tiltag med, at det skal være muligt at købe blomster hele døgnet rundt, har Annika Luff Jensen testet i det små, før hun tog skridtet og fik indrettet noget af butikken.

- Jeg har testet det ved at lade nogle ting stå udenfor hele døgnet i weekenden. Det har fungeret ok, og Bredebro er jo en lille by, så den slags kan godt lade sig gøre. Men nu var tiden inde til at gøre det på en måde, som også kan fungere i fremtiden, forklarer Annika Luff Jensen.

Mange sender hilsen

Annika Luff Jensen er, som de fleste andre erhvervsdrivende, ramt af nedlukningen af landet. Men hun forsøger at bevare optimismen.

- Jeg har måttet sende en medarbejder hjem med lønkompensation, og også nogle løst ansatte. Så der er mig tilbage i butikken, og så mit bud, der bringer blomster ud.

Og netop buddet er der god brug for i de her dage.

- Jeg kan mærke en klar stigning i bestillingerne via Interflora, og jeg kan også se på de hilsener, som folk skriver på kortene, at det gør ondt, at man ikke kan besøge sine pårørende lige nu. Mange vælger så at sende en blomsterhilsen i stedet for, så det gavner mig. Men når det så er sagt, så kan jeg sagtens mærke, at tingene ikke er som de plejer, siger Annika Luff Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce