Annonce
Haderslev

I coronatiden blomstrer det gode naboskab

Finn og Ellen Corfits er glad for, at de kan hjælpe deres nabo, Laurids Caspersen, som efter at være kommet hjem fra Spanien blev sendt i 14 dage karantæne. Mens han var på ferie, passede de huset, nu køber de ind og sørger for, at naboerne ikke mangler noget. Foto: Jonas Ahlstrøm/HAB
I boligselskabet HAB bor man mange steder tæt, men det gode naboskab er også flere steder i højsædet. Laurids Caspersen vendte hjem fra Spanien og blev sendt i 14 dages karantæne. Naboerne sørger derfor for mad.
Annonce

Haderslev: Coronavirus har lagt gaderne øde, og det sociale liv er sat på nulpunktet. Men i boligselskabet HAB er der stadig plads til sammenhold og omsorg for hinanden blandt beboerne. Det mærker man flere steder. Blandt andet på Remisen, hvor Laurids Caspersen bor.

- Jeg har beholdt mit all inclusive-armbånd på og har da store forventninger til, hvad vi skal have at spise i aften.

Laurids Caspersen har valgt at se på plusserne i, at han er kommet hjem fra ferie i Spanien og sendt direkte i 14-dages karantæne.

Det er der også god grund til.

Laurids Caspersens naboer, Ellen og Finn Corfits, passede i forvejen deres nabos hus under ferien. Nu passer de også naboerne:

- Dorthe og Laurids kom jo hjem til et land, som var stort set lukket ned, og hvor de på det kraftigste blev opfordret til at holde sig inden døre, siger Ellen Corfits:

- Så vi sagde, de kunne sende os en indkøbsseddel, så skulle vi nok købe ind.

Det har de gjort lige siden. Familien Corfits har derfor både været ved bager Skallebæk, i Rema 1000 og i Føtex for at købe ind til naboerne, som også har fået hjemmebagte morgenboller og aftensmad serveret på dørtrinnet.

- Det er helt uproblematisk og ret hyggeligt. Og det er rart at kunne gøre noget for at hjælpe, siger Finn Corfits.

Det er helt uproblematisk og ret hyggeligt. Og det er rart at kunne gøre noget for at hjælpe

Finn Corfits, beboer i Remisen og nabo

Samme indstilling har Conni Jessen fra Varbergparken. Hun har selv en lungesvækket mand, som der skal tages særlige hensyn til – og det hensyn er udvidet til naboerne, et ægtepar i 80’erne.

- Vi må jo hjælpe hinanden, og kan jeg tage noget med for mine naboer, når jeg alligevel selv er langs og handle ind, så er det da oplagt”, forklarer hun.

- Vi spritter af og holder afstand. Men det, vi kan hjælpe med, det hjælper vi da hinanden med, siger hun.

På Lodsvej har HAB en afdeling med seniorbofællesskab, og det tager man bogstaveligt.

- Der er en del i afdelingen, som er oppe i årene, og har de brug for hjælp, så skal de ikke mangle, siger Helga Hansen.

Hun har organiseret fælles indkøb for alle, som har behov. Man skal blot henvende sig til hende, så koordinerer hun:

- Foreløbig er der ingen, der har haft behovet, men der er mange, som har meldt sig som interesserede i at hjælpe, siger hun.

I samme afdeling har man også nedsat et pedeludvalg, som skal hjælpe med at løse de småproblemer, der måtte være.

- HAB har meldt ud, at man kører med nødbemanding på det tekniske område. Vi er en håndfuld beboere, som har lidt teknisk indsigt, og vi har tilbudt at hjælpe dem, der har behov. Ikke for at gå HAB i bedene, men for at løfte af, hvor vi kan, siger Bent Wiuff, der er afdelingsformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce