Annonce
Sydjylland

Praktiserende læge er gået i haven: - I dag havde jeg en enkelt patient

Med så få patienter er der tid til et par timers havearbejde. Privatfoto
Der er så få patienter for tiden, at der er tid til havearbejde i arbejdstiden. En praktiserende læge er primært akkordlønnet, og den daglige omsætning er ikke behagelig læsning for tiden.

"Kom tilbage til mig" fristes jeg til at sige i denne karantænetid. Hvor den første coronatid bar præg af hektisk travlhed, er dette nu afløst af ildevarslende og ganske kedsommelig stilhed.

Dagens skema indeholder 1 (een) patient, som skal have taget en blodprøve. Hverken min sekretær eller jeg bliver vist overbebyrdet idag.

Patienterne holder sig virkelig tilbage med de ikke-coronarelaterede sygdomme i disse tider, men det er jo kun godt at alle gør sig umage for at holde sig hjemme og undgå mere fysisk kontakt til omverdenen end højst nødvendigt.

Jeg vil dog skynde mig at tilføje at man selvfølgelig skal ringe, hvis man har bekymrende symptomer af enhver slags. Meget kan klares pr telefon, endnu mere pr videokonsultation eller FaceTime og endelig har vi naturligvis fortsat muligheden for konsultation og besøg. Der er så få konsultationer/fremmøder i min praksis for tiden, at vi ganske problemløst kan separere patienterne, lufte ud og afspritte behørigt.

Annonce

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Et par timer i haven

En praktiserende læge er primært akkordlønnet. Det vil sige, at man afregnes pr afholdt ydelse. Trods nye corona-afledte aftaler såsom videokonsultation, er dagsomsætningen ikke behagelig læsning for tiden. I mit lille lægehus med kun en fuldtidsansat udover undertegnede kan det gå i nogle uger og måske måneder endnu, men i de store lægehuse med mange ansatte, må krisen i den grad vække bekymring. Der er mange ansatte, som skal aflønnes ud fra en svært nedsat omsætning.

Mange andre brancher er naturligvis tilsvarende eller hårdere ramt(e), men i modsætning til disse, kan vi jo ikke blot lukke døren og gå hjem for at male stuen, fælde træer og stable brænde eller ordne have. Vi er forpligtet til at blive på vores post, og det gør vi naturligvis gerne, selvom det i øjeblikket er en dårlig forretning.

Lidt ikke-lægeligt og husligt arbejde kan der dog sniges ind herude idag i det fine solskinsvejr. Sekretæren passer telefon, mens jeg bruger et par timer på at toptrimme lægehusets plæne, så den kan tage sig pænt ud, når karantænen ophæves, og patienterne begynder at indfinde sig igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce