x
Annonce
Sydjylland

Praktiserende læge er gået i haven: - I dag havde jeg en enkelt patient

Med så få patienter er der tid til et par timers havearbejde. Privatfoto
Der er så få patienter for tiden, at der er tid til havearbejde i arbejdstiden. En praktiserende læge er primært akkordlønnet, og den daglige omsætning er ikke behagelig læsning for tiden.

"Kom tilbage til mig" fristes jeg til at sige i denne karantænetid. Hvor den første coronatid bar præg af hektisk travlhed, er dette nu afløst af ildevarslende og ganske kedsommelig stilhed.

Dagens skema indeholder 1 (een) patient, som skal have taget en blodprøve. Hverken min sekretær eller jeg bliver vist overbebyrdet idag.

Patienterne holder sig virkelig tilbage med de ikke-coronarelaterede sygdomme i disse tider, men det er jo kun godt at alle gør sig umage for at holde sig hjemme og undgå mere fysisk kontakt til omverdenen end højst nødvendigt.

Jeg vil dog skynde mig at tilføje at man selvfølgelig skal ringe, hvis man har bekymrende symptomer af enhver slags. Meget kan klares pr telefon, endnu mere pr videokonsultation eller FaceTime og endelig har vi naturligvis fortsat muligheden for konsultation og besøg. Der er så få konsultationer/fremmøder i min praksis for tiden, at vi ganske problemløst kan separere patienterne, lufte ud og afspritte behørigt.

Annonce

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Et par timer i haven

En praktiserende læge er primært akkordlønnet. Det vil sige, at man afregnes pr afholdt ydelse. Trods nye corona-afledte aftaler såsom videokonsultation, er dagsomsætningen ikke behagelig læsning for tiden. I mit lille lægehus med kun en fuldtidsansat udover undertegnede kan det gå i nogle uger og måske måneder endnu, men i de store lægehuse med mange ansatte, må krisen i den grad vække bekymring. Der er mange ansatte, som skal aflønnes ud fra en svært nedsat omsætning.

Mange andre brancher er naturligvis tilsvarende eller hårdere ramt(e), men i modsætning til disse, kan vi jo ikke blot lukke døren og gå hjem for at male stuen, fælde træer og stable brænde eller ordne have. Vi er forpligtet til at blive på vores post, og det gør vi naturligvis gerne, selvom det i øjeblikket er en dårlig forretning.

Lidt ikke-lægeligt og husligt arbejde kan der dog sniges ind herude idag i det fine solskinsvejr. Sekretæren passer telefon, mens jeg bruger et par timer på at toptrimme lægehusets plæne, så den kan tage sig pænt ud, når karantænen ophæves, og patienterne begynder at indfinde sig igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce