Annonce
forside

I dag spiller Vardes badmintonhold om oprykning

Det er ti af spillerne fra førsteholdet her, der skal kæmpe om oprykning i eftermiddag. Foto: Chresten Bergh

Varde: I eftermiddag i Viby spiller Varde Badmintonklub om oprykning. Hvis Varde vinder, så rykker klubben fra danmarksserien til 3. division. Hvis holdet taber, så kan det stadig sikre sig oprykning i de næste playoff-kampe.

Henrik Lykke fra Varde Badmintonklub forklarer, at klubben egentlig troede, det var andetholdet, der skulle rykke op i år. Det lykkedes ikke på grund af skader, men til gengæld har førsteholdet overrasket positivt.

Han mener, at det skyldes, at klubben nu har en god blanding af lidt ældre spillere, der er meget rutinerede, og nogle yngre spillere, der har hurtigheden.

- Det er en god kombination, siger han.

Til en match består et hold af seks mænd og fire kvinder. Der er 13 kampe, der er en blanding af single-kampe, double-kampe og mixed double-kampe. Alle skal spille to gange. Det hold, der vinder mindst syv kampe, har vundet matchen.

Varde Badmintonklub tager til matchen i en bus, hvor også nogle tilskuere tager med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce