Annonce
Kolding

I dag tænder Lotte lys for sin afdøde far: Han har betydet alt for mig

- Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, fortæller Lotte Troelsgaard, hvis far ville have haft fødselsdag i dag. foto: Søren Gylling
For Lotte Troelsgaard er den 16. december en særlig dag. Det var hendes fars fødselsdag. Men han døde af kræft for seks år siden, så i dag samles den tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller med familie på kirkegården.

Kolding: Den 16. december er en ganske særlig dag for tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller Lotte Troelsgaard. Hvert år på den dato samles hun og familien på kirkegården, og hjemme tænder de levende lys. Det gør de for at mindes en helt speciel fødselar - Lotte Troelsgaards far, som døde for seks år siden.

- Min far har betydet alt for mig, både menneskeligt og i forhold til min fodboldkarriere. Det var ham, der fik min tvillingesøster og mig til at spille fodbold. Og det var ham, der altid kørte os til træning og kampe. Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, siger Lotte Troelsgaard.

Derfor var det naturligvis et hårdt slag for hele Lotte Troelsgaards familie, da faren fik kræft og døde som 61-årig efter et halvt års sygdom. Han havde altid været med på sidelinjen, når Lotte Troelsgaard spillede kampe i Kolding Q, og ofte også til træning. Savnet gjorde, at Lotte Troelsgaard og hendes søster Sanne, der er professionel fodboldspiller i Sverige, havde brug for nogle ritualer - noget håndgribeligt, der kunne få ham med på banen igen.

- Når jeg spillede kampe, bar jeg altid en trøje med hans billede på. Min søster og jeg har tre trøjer hver. Én blev brugt til opvarmning og en til hver halvleg. Nogle gange påtalte dommeren, at trøjen stak lidt udenfor, men jeg fik altid lov at beholde den på. Ritualet gjorde, at jeg blev mere klar og fokuseret, og jeg følte, at min far var med mig på banen.

De to søstre havde også andre ritualer. Inden hver kamp hørte de sangen "I be missing you" med Puff Daddy, og de havde en lille stofnisse med i tasken. Alt sammen for at mindes deres far.

Lotte Troelsgaard stoppede karrieren i maj efter at have spillet 25 år i Kolding Q. Hun sluttede som den mest scorende spiller i klubbens historie.

- Jeg græd i flere måneder efter min beslutning, for jeg stoppede jo ikke på grund af skader eller min alder. Jeg stoppede for at få mere tid med min familie. Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere. Jeg kan mærke, jeg er blevet mere nærværende over for min familie, og jeg har ikke længere dårlig samvittighed.

Annonce

Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere.

Sanne Troelsgaard

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce