Annonce
Kolding

I dag tænder Lotte lys for sin afdøde far: Han har betydet alt for mig

- Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, fortæller Lotte Troelsgaard, hvis far ville have haft fødselsdag i dag. foto: Søren Gylling
For Lotte Troelsgaard er den 16. december en særlig dag. Det var hendes fars fødselsdag. Men han døde af kræft for seks år siden, så i dag samles den tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller med familie på kirkegården.
Annonce

Kolding: Den 16. december er en ganske særlig dag for tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller Lotte Troelsgaard. Hvert år på den dato samles hun og familien på kirkegården, og hjemme tænder de levende lys. Det gør de for at mindes en helt speciel fødselar - Lotte Troelsgaards far, som døde for seks år siden.

- Min far har betydet alt for mig, både menneskeligt og i forhold til min fodboldkarriere. Det var ham, der fik min tvillingesøster og mig til at spille fodbold. Og det var ham, der altid kørte os til træning og kampe. Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, siger Lotte Troelsgaard.

Derfor var det naturligvis et hårdt slag for hele Lotte Troelsgaards familie, da faren fik kræft og døde som 61-årig efter et halvt års sygdom. Han havde altid været med på sidelinjen, når Lotte Troelsgaard spillede kampe i Kolding Q, og ofte også til træning. Savnet gjorde, at Lotte Troelsgaard og hendes søster Sanne, der er professionel fodboldspiller i Sverige, havde brug for nogle ritualer - noget håndgribeligt, der kunne få ham med på banen igen.

- Når jeg spillede kampe, bar jeg altid en trøje med hans billede på. Min søster og jeg har tre trøjer hver. Én blev brugt til opvarmning og en til hver halvleg. Nogle gange påtalte dommeren, at trøjen stak lidt udenfor, men jeg fik altid lov at beholde den på. Ritualet gjorde, at jeg blev mere klar og fokuseret, og jeg følte, at min far var med mig på banen.

De to søstre havde også andre ritualer. Inden hver kamp hørte de sangen "I be missing you" med Puff Daddy, og de havde en lille stofnisse med i tasken. Alt sammen for at mindes deres far.

Lotte Troelsgaard stoppede karrieren i maj efter at have spillet 25 år i Kolding Q. Hun sluttede som den mest scorende spiller i klubbens historie.

- Jeg græd i flere måneder efter min beslutning, for jeg stoppede jo ikke på grund af skader eller min alder. Jeg stoppede for at få mere tid med min familie. Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere. Jeg kan mærke, jeg er blevet mere nærværende over for min familie, og jeg har ikke længere dårlig samvittighed.

Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere.

Sanne Troelsgaard

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce