Annonce
Kolding

I dag tænder Lotte lys for sin afdøde far: Han har betydet alt for mig

- Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, fortæller Lotte Troelsgaard, hvis far ville have haft fødselsdag i dag. foto: Søren Gylling
For Lotte Troelsgaard er den 16. december en særlig dag. Det var hendes fars fødselsdag. Men han døde af kræft for seks år siden, så i dag samles den tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller med familie på kirkegården.

Kolding: Den 16. december er en ganske særlig dag for tidligere landsholds- og Kolding Q-fodboldspiller Lotte Troelsgaard. Hvert år på den dato samles hun og familien på kirkegården, og hjemme tænder de levende lys. Det gør de for at mindes en helt speciel fødselar - Lotte Troelsgaards far, som døde for seks år siden.

- Min far har betydet alt for mig, både menneskeligt og i forhold til min fodboldkarriere. Det var ham, der fik min tvillingesøster og mig til at spille fodbold. Og det var ham, der altid kørte os til træning og kampe. Min far var samtidig et meget stort familiemenneske, der levede og åndede for sine børn. Vi havde et meget tæt forhold, siger Lotte Troelsgaard.

Derfor var det naturligvis et hårdt slag for hele Lotte Troelsgaards familie, da faren fik kræft og døde som 61-årig efter et halvt års sygdom. Han havde altid været med på sidelinjen, når Lotte Troelsgaard spillede kampe i Kolding Q, og ofte også til træning. Savnet gjorde, at Lotte Troelsgaard og hendes søster Sanne, der er professionel fodboldspiller i Sverige, havde brug for nogle ritualer - noget håndgribeligt, der kunne få ham med på banen igen.

- Når jeg spillede kampe, bar jeg altid en trøje med hans billede på. Min søster og jeg har tre trøjer hver. Én blev brugt til opvarmning og en til hver halvleg. Nogle gange påtalte dommeren, at trøjen stak lidt udenfor, men jeg fik altid lov at beholde den på. Ritualet gjorde, at jeg blev mere klar og fokuseret, og jeg følte, at min far var med mig på banen.

De to søstre havde også andre ritualer. Inden hver kamp hørte de sangen "I be missing you" med Puff Daddy, og de havde en lille stofnisse med i tasken. Alt sammen for at mindes deres far.

Lotte Troelsgaard stoppede karrieren i maj efter at have spillet 25 år i Kolding Q. Hun sluttede som den mest scorende spiller i klubbens historie.

- Jeg græd i flere måneder efter min beslutning, for jeg stoppede jo ikke på grund af skader eller min alder. Jeg stoppede for at få mere tid med min familie. Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere. Jeg kan mærke, jeg er blevet mere nærværende over for min familie, og jeg har ikke længere dårlig samvittighed.

Annonce

Når man har haft kræft tæt inde på livet, begynder man at tænke anderledes. Tiden, og det man bruger den på, bliver vigtigere.

Sanne Troelsgaard

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Lotte Troelsgaard. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];