Annonce
Portræt

I erhvervspraktik på avisen: Ukrainsk dreng fra Sønderjylland føler sig mest dansk

Yevheniy Lopatin, Isabella Richter Hansen (siddende i vindueskarmen), Sigrid Hesselberg Nellemann (stående i vindueskarmen) og Emmely Skrøder Grønfeldt brugte uge 46 på at snuse til journalistikken. Foto: Claus Thorsted
Fire unge besøgte JydskeVestkysten i uge 46 for at snuse nærmere til journalistfaget. Den ene af dem har en helt særlig historie.
Annonce

Aabenraa: Mest dansk.

Selv om den 16-årige Yevheniy Lopatin fra Bolderslev kun har boet halvdelen af sit liv i Danmark, i Sønderjylland, er han ikke i tvivl om, hvor han hører til. I Danmark og Sønderjylland.

– Jeg kan ikke huske meget fra min tid i Ukraine, og jeg har alle mine venner her, siger den unge sønderjyde, der til daglig aldrig bliver kaldt andet end ”Zheniy” – udtales Senja.

”Zheniy” var sammen med tre piger på 14 og 18 år i erhvervspraktik på JydskeVestkystens redaktion i Aabenraa i uge 46, og ”Zheniy” er så meget dansk, at han ikke alene taler sproget fejlfrit, han kan også formulere sig skriftligt og kan sagtens se sig selv gå ad journalistvejen, når den tid kommer.

– Journalist eller psykolog, lyder hans karrieredrømme lige nu.

Annonce

Unge i Aabenraa

”Zheniy” arbejdede i praktikugen sammen med den 18-årige gymnasieelev Emmely Skrøder Grønfeldt fra Tinglev, og de brugte deres tid på et for dem meget nærværende emne: unge i Aabenraa.

Selv om Emmely Skrøder Grønfeldt bor i Tinglev, har hun valgt at tage en HF-eksamen på gymnasiet i Tønder, hvilket først og fremmest skyldes, at hun i folkeskolen i Tinglev blev mobbet en del. Hun ønskede meget enkelt ikke at møde de samme elever på Statsskolen i Aabenraa.

Emmely Skrøder Grønfeldt går målrettet efter at blive journalist. En overgang overvejede hun en fremtid som pædagog, men hun har fundet ud af, at hun også kan formulere sig på skrift, og så er hun vild med krimihistorier.

Annonce

14-årige og Julehjertebyen

Isabella Richter Hansen og Sigrid Hesselberg Nellemann er bare 14 år og går begge i 8. klasse på Aabenraa Friskole.

De to udgjorde den anden halvdel af praktikantkvartetten, og de besluttede, at de ville skrive om Julehjertebyen, som de nærmest er vokset op med.

Begge piger er meget aktive i deres fritid. Isabella har de to seneste år gået til karate, mens Sigrid er gymnast. Hun træner selv to gange ugentligt og er derudover hjælpe-instruktør for et hold også.

Om de vil gå ad journalistvejen, er til gengæld mere tvivlsomt. Isabella sidder med en ambition om at blive forsker; Sigrid derimod har endnu ikke lagt sig fast på en karrierevej. Til gengæld skal Sigrid på efterskole efter 9. klasse, mens Isabella vil på teknisk skole for at gennemføre sin gymnasietid der.

– Jeg har ikke lyst til idræt og tysk, forklarer hun med et smil sit valg af ungdomsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce