Annonce
Varde

I Køge er det bum, bum, bum – her vestpå er det meget mere afslappende

Aase Lisborg Kingbo fra Køge nyder på flere måder at komme vestpå for at spille kroket. Her er der større albuerum, når der spilles kroket. - I Køge er det bum, bum, bum. Foto: Henrik Reintoft
Kroketsporten taber medlemmer. Men de standhaftige med kærlighed for køllesporten nyder kroketcamping i Ølgod med deltagelse af 120 spillere fra hele landet.

Ølgod: Lad det være sagt med det samme. Fredag var for de 120 spillere og 20 pårørende en våd affære.

Først på kroketbanerne på Ølgod Stadion, hvor der på få timer faldt 25 millimeter regn. Og vådt var det også for nogen til den store festaften, som er en væsentlig del af kroketcamping i Ølgod. Det store traditionsstævne, der i sin tid blev skabt af DGI Sydvest, men i dag er overtaget af Ølgod Krocketklub. Et tredages stævne fra torsdag til lørdag.

- Det var helt forfærdeligt, siger Jens Kristian Pedersen, der er formand for Ølgod Krocketklub.

Altså regnvejret ikke festen. Men når det regner på præsten, så drypper det som bekendt på degnen. I det her tilfælde kaffeteltet, der havde en forrygende regnsvejrsomsætning. Jo flere sorte skyer, jo mere sort kaffe blev der solgt.

Kroket har fået det forkerte ry, at det er for ældre mennesker, men sporten er lige så attraktiv for yngre mennesker.

Formand Christian Jakobsen, DGI Sydvest Kroketafdelingen

Annonce

God mad

Spillerne kommer fra hele landet. Og som vanligt er der en snes kroketspillere fra Køge, hvoraf mange bor på Hotel Hjedding eller på Ølgod Camping.

- Der er god mad på hotellet. Og det er billigt, fortæller den 75-årige Aase Lisborg Kingbo.

Hun er med for andet år i træk til kroketcamping i den for hende ret så nye sport.

- Jeg synes, det er et sjovt spil. Men der har været nogle udfordringer. Det taktiske. Det har jeg ikke lært endnu, siger Aase Lisborg Kingbo, der har et helt liv som sygehjælper bag sig.

Som enke nyder hun sporten, der giver adgang til nye fællesskaber. Og hun nyder som ny spiller især at komme til Vestjylland, hvor tempoet og synet på reglerne er anderledes behagelige.

- I Køge er det bum, bum, bum. Der går de meget op i reglerne og jorder hele tiden én. Her vest på er det meget mere afslappende, siger Aage Lisborg Kingbo.

Annonce

Ole og stregerne

Afslappende har det til gengæld ikke været for den arrangerede klub, der op til stævnet har haft 20 frivillige i gang. Blandt andre Ole Jepsen (70) der sørger for stregerne til de 31 kroketbaner. 3,1 kilometer snor har han og de frivillige brugt på at sætte banerne.

- Det er stort stykke arbejde. Men det er rigtig hyggeligt, siger Ole Jepsen, som har slået stregerne de seneste seks år.

Og han deltog selv i stævnet som regerende danmarksmester i rækken B1.

Ole Jepsen (70) fra Ølgod er regerende danmarksmester i kroket i rækken B1. Sammen med andre frivillige satte han 31 baner af til kroketcamping. I alt brugte de 3,1 kilometer snor. Foto: Henrik Reintoft
Annonce

Forkert ry

Ølgod Krocketklub er en af landet største med 73 spillere. Klubben har i år kun fået to nye spillere. Og grundlæggende går det kun en vej for køllesporten – tilbage.

- Alle klubber har tilbagegang. Golf tager en del af vores medlemmer, siger Jens Kristian Pedersen.

Formanden for kroketafdelingen under DGI Sydvest, Christian Jakobsen fra Nordenskov, nikker:

- Kroket har fået det forkerte ry, at det er for ældre mennesker, men sporten er lige så attraktiv for yngre mennesker, siger Christian Jakobsen.

Selv begyndte han som ganske ung i 1991 at spille kroket i Næsbjerg.

- Vi var mange unge. Det er et taktisk spil, og det kræver en rolig hånd, siger Christian Jakobsen.

Kaffeteltet i baggrunden var fredag eftermiddag lige så sort af mennesker, som skyerne var. På få timer faldt der 25 millimeter regn. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce