Annonce
Udland

I Kina stiger bekymringen for smittespredning fra andre lande

Jung Yeon-Je/Ritzau Scanpix
Mens antallet af nye smittetilfælde fortsat daler i Kina, har Sydkorea nu over 2000 smittede med coronavirus.

Det smitsomme coronavirus har siden december spredt sig fra Kinas Hubei-provins til over 40 lande over hele verden.

Annonce

Men de seneste dage har virusset spredt sig mere uden for Kinas grænser, end det har i Kina.

Det har nu skabt bekymring hos de kinesiske myndigheder for, at folk fra smitteplagede lande rejser ind i Kina og skaber ny smittespredning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I Kinas hovedstad, Beijing, bliver indrejsende fra de hårdest berørte lande således bedt om at gå i 14 dages karantæne.

Særligt Sydkorea er hårdt ramt som det land i verden, der efter Kina har registreret flest smittetilfælde.

Her har antallet af smittede med coronavirus oversteget 2000. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det står klart, efter at myndighederne natten til fredag dansk tid har bekræftet 256 nye tilfælde, hvormed det samlede antal stiger til 2022.

Hovedparten af de nye tilfælde er ligesom de forrige registreret i byen Daegu, hvor mange af de smittede er knyttet til menigheden tilhørende Shincheonji-kirken.

I Sydkorea ventes antallet af smittede at kunne overstige 3000 inden for de kommende dage, efter at myndighederne er begyndt at tjekke menighedens 210.000 medlemmer for coronavirusset.

I Kina er der det seneste døgn blevet registreret 327 nye smittetilfælde, hvilket ifølge AFP er den laveste stigning i mere end en måned.

Samtidig er der dog bekræftet 44 nye dødsfald i Kina, hvilket er en lille stigning sammenlignet med døgnet forinden.

Selv om de aftagende smittetal har skabt håb for, at situationen forbedres i Kina, så har den tiltagende smittespredning globalt skabt bekymring.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarede torsdag om, at alle lande skal forberede sig på smitten.

- Ingen lande bør tro, at de ikke får smittetilfælde, Det vil være en fatal fejl i bogstaveligste forstand, sagde WHO-generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ifølge Reuters har knap ti lande registreret deres første smittetilfælde i løbet af det seneste døgn. Herunder Danmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce