Annonce
Kolding

I Kolding kan man nu klikke sig ind til meningsfulde samtaler og fællesskab

Kommunen giver borgerne mulighed for at bruge platformen Online Befriender - som trods navnet er et dansk online mødested, hvor man kan få en fornuftig snak, når det passer. Frivillige og brugere opfordres til at melde sig.

Kolding: Med et nyt digitalt mødested vil Kolding Kommune give borgere, der føler sig ensomme, en mulighed for at få kontakt med andre.

Det nye tilbud, der hedder Online Befriender, er en dansk-udviklet social platform, der gør det muligt at danne sociale kontakter gennem personlige videoopkald, hvor man får mulighed for at snakke om ens interesser.

I Danmark lanceres og udbydes Online Befriender af en række danske kommuner i samarbejde med blandt andet frivillige foreninger.

- Jeg er glad for, at Kolding Kommune nu har et tilbud, hvor borgerne kan få hjælp til at tale med andre, lige præcis når behovet opstår, uafhængig af tid og sted. Det er ikke alle, der er i en situation, hvor familie, venner eller andre former for netværk lige kan være til stede, siger Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

Platformen Online Befriender er for mennesker, der gerne vil have flere kontakter, relationer og meningsfulde samtaler - enten som bruger - eller som frivillig, der vil dele ud af sit overskud.

Annonce

Frivillige tager et lille kursus

I Kolding Kommune håber man, at mange - både frivillige og andre brugere - vil gøre brug af platformen. Man logger sig på, når man har tid og lyst - og mødes af frivillige samtalepartnere, der har bestået et lille internetkursus for at blive certificeret som frivillig.

Hvis man vil være bruger eller frivillig, sender man en mail og får herefter en kode, så man er klar til at oprette en profil.

Mailadressen for brugere er: Bliv-bruger-kolding@connec.dk

Mailadressen for frivillige er: Bliv-frivillig-kolding@connec.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce