Annonce
Varde

I Næsbjerg er fodbold en pigesport

De to søstre, Rikke Schultz og Helle Schultz Hansen (med briller), er en del af den store Schultz-familie. Foto: Sille Knudsen Friis

For 20 år siden eksisterede begrebet pigefodbold ikke i Næsbjerg. I dag er der flere piger end drenge, der spiller fodbold i byen.

Næsbjerg: Storesøster Helle Schultz Hansen, lillesøster Rikke Schultz, og resten af familien Schultz har i mange år kæmpet for pigefodbold i Næsbjerg. Nu er der flere unge piger end drenge, der spiller fodbold i byen.

- I Næsbjerg går vi meget op i, at det er lige for drenge og piger at spille fodbold. Hvis vi spørger om nye ressourcer, bliver det undersøgt med det samme, og det er uanset, om det er til drengene eller pigerne. Gennem årene er der kommer flere og flere piger til, men det er først i løbet af de sidste par år, at der er blevet flest. Sidste år blev U15 pigerne det bedste pigehold i Jylland, og i år er U17 drengene klar til Jysk Mesterskab. Jeg er glad for, at det er blevet mere udbredt at spille pigefodbold, og at vi har så godt et sammenhold i Næsbjerg-Rousthøje Ungdoms- og Idrætsforening, for det er det, vi kæmper for, siger storesøster Helle.

Annonce

Fodboldfamilien

Helle Schultz Hansen og Rikke Schultz startede begge til boldspil, fordi det har stor betydning for deres familie, og fordi de rigtig godt kan lide at spille.Familien Schultz er en stor fodboldfamilie.

Både Helle Schultz og Rikke Schultz har spillet på DBU, og Jeppe Schultz spiller i EfB. Resten af familien spiller i NRUI.

Hele familien støtter godt op om hinanden. De er med ude til hinandens kampe og hepper med osv. Helle Schultz fortæller bl.a., at hendes idoler er hende forældre, fordi de altid har kørt hende til kampe osv., men også fordi de er så stor en del af NRUI.

Helle Schultz er den ældste og Rikke Schultz er den yngste af alle børnene, men alligevel holder de rigtig godt sammen, og støtter hinanden. Foto: Sille Knudsen Friis

En uretfærdig forskel på landsholdene

Både Rikke og Helle er enige om, at pigefodbolden har udviklet sig godt de seneste par år. De synes dog, at der mangler bedre forhold for kvindelandsholdet, så det bliver mere attraktivt for de unge fodboldpiger at have ambitioner om at komme på landsholdet.

- Vi synes, det er uretfærdigt, at kvinderne selv skal betale nogle af deres rejser, når de skal spille kampe, men at mændene ikke skal. I vores familie er der ikke rigtig forskel. For os er fodbold bare fodbold, lige meget hvilket køn man er, fortæller pigerne.

Pigerne har begge gået til fodbold, siden de var tre-fire år. I dag spiller de for NRUI, men de har spillet for andre klubber.

- Jeg har spillet fodbold så lang tid, som jeg kan huske, fortæller Rikke.

Hun spillede med drengene

- Da jeg startede til fodbold, var der ingen pigefodboldhold i NRUI, så jeg måtte spille med drengene. Jeg fik selvfølgelig en masse ud af at spille med dem, men det var alligevel ærgerligt, at der ikke var nogle pigehold, siger Helle Schultz.

I fremtiden regner begge piger med at forsætte med at spille bold. Helle ved dog ikke hvor lang tid, fordi hun også har arbejde og skal passe sin søn, Eskild.

Fordi Schultz-søstrene nu har Eskild med til fodbold, er de selvfølgelig også i fuld gang med at planlægge at starte et hold sammen for børn i hans alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce