Annonce
Navne

I praktik som journalist

Yassitha Babiram er i denne uge i praktik som journalist hos Mediehuset Grindsted. Foto: Anne Sofie Skødebjerg Kristensen
Yassitha Babiram er i denne uge i praktik som journalist hos Mediehuset Grindsted.

Grindsted: I denne uge er Yassitha Babiram erhvervspraktikant hos Mediehuset i Grindsted, hvor hun skal hjælpe med at skrive til de JydskeVestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Grindsted og Billund Ugeavis.

Yassitha er 14 år gammel, og hendes forældre kommer oprindeligt fra Sri Lanka, men selv er hun opvokset i Danmark.

Hun går normalt i 8. klasse på Lynghedeskolen i Grindsted, men i denne uge prøver hun livet som journalist.

Hun har fået interesse for journalistik ved, at hun selv læser mange nyheder, hvor det mest læste emne er krimi, men også igennem de mange dansktimer, hvor hovedemnet var journalistik.

Hun har også igennem skolen været med til at skrive nogle artikler. For eksempel har hun skrevet en artikel fra Sydtoftens Plejecenter, hvor hun fik lov til at interviewe en af centerets beboere og høre om deres liv og opvækst.

Siden hun har stor interesse for journalistik, har hun derfor valgt at komme i praktik som journalist og lære noget mere om faget.

I hendes fritid, når hun ikke sidder og læser de seneste nyheder, kan hun godt lide at bage og lave mad. Tirsdag aften går hun derfor til madkundskab på Lynghedeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce