Annonce
Vejen

I regn eller slud – julemanden skal ud

Som bekendt bruger julemanden kun sin kane juleaften, så lørdag eftermiddag havde han allieret sig med Sydjysk Veteran Klub, så han alligevel kunne ankomme standsmæssigt til byen. Foto: Dorthe Andresen
Lørdag eftermiddag ankom julemanden til Vejen - i alt andet end vinterligt julevejr. Trods det havde flere taget opstilling i små familiegrupper langs ruten.
Annonce

Vejen: "Det’ sørme, det’ sandt, december. Den dejligste måned i nissernes land. Der er men’sker, som kulden er slem for. Men for nisser er isen det rene vand. Og dagene flyver afsted som en fugl. Det’ sørme, det’ snart, det’ jul."

Det første vers fra sangen fra julekalenderen "Jul på slottet," der blev vist på tv første gang i 1986, ramte næsten plet, hvis det skal bruges til at beskrive lørdag eftermiddag i Vejen.

For det var december – den dejligste måned for nisser (og for rigtig mange mennesker), og kulden var ret slem for en del af de børn og voksne, der havde taget opstilling i byen for at se julemanden komme kørende.

Rundt omkring på ruten stod børn og voksne i små familiegrupper, for selv ikke en julemand kan ophæve det gældende forsamlingsforbud. Foto: Dorthe Andresen

For skal man sige det helt uden omsvøb, så var der på ingen måde noget vinterligt vidunderland over lørdagens vejr. Det var nærmest bare trist, vådt og gråt.

- Hvornår kommer han, lød det inde fra en af de varme flyverdragter, for drengen glædede sig tydeligvis til at se den rare gamle rødklædte mand med det lange hvide skæg.

Når man ikke må komme tæt på hinanden, så må et smil og et vink være det bedste alternativ. Foto: Dorthe Andresen

Så kom han, og han vinkede det bedste, han havde lært til alle de små familiegrupper, der stod pænt spredt rundt på hele ruten gennem byen.

Og det hjalp gevaldigt med at få den indre varme, når man så de julelys, der tændtes i børnenes øjne, da de fik øje på julemanden, der ankom standsmæssigt i en stor amerikanerbil.

Hele tre gange i løbet af eftermiddagen tog julemanden turen - og mens det på den første tur regnede pænt meget, så var den værste regn blevet vredet ud af skyerne til de to næste ture.

Julemanden var godt tilfreds med det fine røde køretøj, han skulle gennem byen med. Og så var det naturligvis udsmykket med en nissehue. Foto: Dorthe Andresen
Efter julemanden fulgte denne lastbil med det flot pyntede lad og den flot pyntede kane. Det var Dansk Folkehjælp, der havde været behjælpelig med at få pyntet det hele så fint. Foto: Dorthe Andresen
Både børn og voksne ventede rundt i byen på at få et glimt af julemanden. Foto: Dorthe Andresen
En julemand skal altid have sine nisser med - og det havde Vejens julemand naturligvis også. Foto: Dorthe Andresen
Hvis nogen syntes, at julemanden var for hurtigt væk, så havde de chancen for at se ham flere gange. For tre gange i løbet af eftermiddagen tog han turen gennem byen. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce