Annonce
Erhverv

I skyggen af corona-krisen: Sparekasse laver solidt millionoverskud

Sparekassen Bredebro med direktør Keld Riddesholm Nielsen i spidsen lander det næstbedste resultat i nyere tid. I 2019 fik sparekassen et overskud på 15,05 millioner kroner før skat. Desuden fik den 839 nye kunder og åbnede ny filial i Toftlund. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Sparekassen Bredebro leverer det næstbedste resultat i nyere tid. Overskuddet blev sidste år 15 millioner kroner før skat. Sparekassedirektør er godt tilfreds - men blækket er knap tørt, før det store coronaspøgelse har kastet en skygge over landet og Tønder Kommune.
Annonce

BREDEBRO: Intet er, som det plejer at være for tiden. Heller ikke offentliggørelsen af regnskabet for Sparekassen Bredebro, der altid offentliggør sit regnskab efter at det har være forelagt sparekassens repræsentantskab. Men da der plejer at dukke 100 personer op til mødet, og man for tiden ikke må samles mere end 10, har sparekassen bestemt, at regnskabet offentliggøres, før det har været forelagt repræsentantskabet.

Men de 100 personer, der plejer at dukke op til mødet, kan forvente behagelig læsning.

Sparekassen Bredebros regnskab for 2019 viser et overskud på 15,05 millioner kroner før skat. Efter skat er resultat 13,7 millioner kroner.

Til sammenligning var overskuddet forrige år under en million kroner.

- Jeg mener selv, at resultatet er tilfredsstillende, siger direktør for Sparekassen Bredebro, Keld Riddersholm Nielsen.

Hvis man trykker på pauseknappen i 14 dage, går verden ikke i stå, men hvis det står på i lang tid...

Keld Riddersholm Nielsen, dir. Sparekassen Bredebro, om den aktuelle corona-krise

Annonce

839 nye kunder

2019 var for Sparekassen Bredebro et godt år med fremgang på flere parametre. Sparekassen kunne således gennem året notere sig 839 nye kunder - måske hjulpet godt på vej af den nye afdeling i Toftlund, der åbnede den 1. december.

Året bød på et ordinært inspektionsbesøg fra Finanstilsynet, der havde et par bemærkninger, som, understreger Keld Riddersholm Nielsen, man har fulgt i sparekassen. Blandt andet resulterede inspektionen i, at sparekassen har måttet nedskrive yderligere 3,8 millioner kroner - dermed ender den samlede nedskrivning i sidste regnskabsår på 7,5 millioner kroner. Desuden har sparekassen måttet nedskrive på to af dens ejendomme.

Annonce

Kursgevinst

Samtidig med de pålagte nedskrivninger har Sparekassen Bredebro fået en ekstraordinær kursgevinst på syv millioner kroner for salget af sin ejerandel i Sparinvest.

I løbet af 2019 blev egenkapitalen forøget fra 223 til 237 millioner kroner. Desuden er garantkapitalen øget med fire millioner kroner til 63 millioner kroner.

Keld Riddersholm Nielsen er godt sønderjysk tilfreds med resultatet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet. Det er godt i forhold til vores størrelse, siger han og tilføjer om solvensgraden på 22 procent:

- Det er et godt tal.

Annonce

Landbrug inde i varmen

I ledelsesberetningen ser ledelsen positivt på fremtiden.

Således fremgår det, at der forventes fornuftige afregningspriser til landbruget, samtidig med at resultatet rundt regnet fastholdes for hele året. Men som bekendt har coronakrisen kastet en skygge over de økonomiske forventninger allerede før blækket er tørt på årets regnskab.

Pudsigt nok er samme landbrug, som længe har været udpeget som en økonomisk syndebuk, pludselig blevet et sikkert kort på hånden. For i krisetider skal vi alle have mad, mælk og gryn på bordet. På et splitsekund er landbruget gået fra at være et erhverv banker og sparekasser skulle passe på, til at være en stabiliserende faktor.

- Nu er landbruget stabiliserende og tiden for landbruget tegner fornuftigt fremadrettet, siger Riddersholm, der samtidig godt ved, at coronakrisen bringer masser af usikre momenter med sig.

Annonce

Fastholder forventninger

Sparekassedirektøren følger situationen ganske nøje. Det helt store spørgsmål lige nu er, hvor længe nedlukningen af Danmark, Europa og Verden vil vare.

- Hvis man trykker på pauseknappen i 14 dage, går verden ikke i stå, men hvis det står på i lang tid... Hvis det tager seks måneder eller mere, så er virksomhederne truet på deres eksistens, siger Keld Riddersholm Nielsen og tilføjer:

- Vi vil hjælpe alt det, vi kan.

Lige nu fastholder Keld Riddersholm Nielsen forventningerne til året. Derfor forventer han, at sparekassen kommer ud af 2020 med et overskud på 10-12 millioner kroner - dog afhængig af udviklingen i corona-situationen og følgevirkningerne heraf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce